İnstagram’da Yıllar Sonra Köklü Değişiklik Geliyor!

instagramda-yillar-sonra-koklu-degisiklik-geliyor.jpg

İnstagram paylaşımlarının milyonları aştığı bu dönemde artık uygulamanın eskidiğini düşünen yetkililer uygulamaya yapacakları yeni değişikliklerle birlikte çok daha dijital ve güncel bir görünüm elde etmek istiyor. Yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte uzun süredir alışık olduğumuz birbirinden farklı noktada değişiklik olacak.

Daha önce de ara yüz kısmında ve logo olarak yaptığı değişiklikler kullanıcıların beğenisini toplayan Instagram hali hazırda global anlamda en çok tercih edilen sosyal medya adresleri arasında yer alıyor. Bu insanları memnun etmek de haliyle çok da basit olmuyor. Yeni güncelleme ile birlikteyse işte o çok beklenen ara yüz değişikliğine gidiyoruz.

İnstagram Arayüzü İçin VSCO Teması!

Instagram için yeni gelecek olan güncelleme ile artık hem keşfet ekranında hem de profil kısmında yer alan ızgaraların modelleri ve şekilleri değişiyor. Bu notada daha önceden kare şeklinde görmeye alışık olduğumuz ızgara modellerini artık tamamen dikdörtgen şeklinde görmeye başlayacağız.

Daha önceden 4: 3 formatında olan görseller yerini 16:9 ekran boyutlarına alıyor. Bu sayede artık videolar ve fotoğraflar daha net bir şekilde kadraja sığabiliyor. Bu güncelleme ile birlikte pek çok eleştiri ve takdir alınsa da bir noktada kafa karışıklığı yaşanıyor.

Instagram gibi bir fotoğraf paylaşım mekanı olan VSCO sitesinde aktif olarak aynı bu ızgara modelleri ile görüntü paylaşılıyor. Instagram tarafından alınan bu karar ile ise sanki bir çalıntı durumu olduğu merak uyandırıyor.

Instagram Ne Zaman Kuruldu? Kime Ait?

Facebook ile doğru orantılı olarak ve eşleyerek de kullanabileceğiniz Instagram aslında META adı verilen bir kuruluşun altında yer alıyor. 2010 yılında yayınlanan şirket ücretsiz olarak görüntüler paylaşmanıza olanak sağlayan bir sosyal platform görevi görüyor. Mark Zuckerberg tarafından yönetilen en zengin insanlar arasında yer almasına neden olan firmalardan bir tanesi META tarafından hisseleri alındı. Günümüzde de bu şekilde hizmetlerine devam ediyor.

Exit mobile version