İnsansı Robot Üretimi Dünya Tarihini Değiştirmeye Hazırlanıyor!

insansi-robot-uretimi.jpg

Uzun süredir üstünde çalışılan ve robot üretim tarihini adeta yeniden şekillendirmeye hazırlanan bu yeni insansı robot modeli ile birlikte artık dünya tarihi ev seyri de değişmeye hazırlanıyor. Çinli yetkililer tarafından hazırlanan ve üzerinde epeydir çalışmalarını sürdüren yetkililer sonunda Unitree G1 modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Yeni modelin Unitree Robotics fabrikasındna çıkacağı ve hemen hemen 1 ay önce tanıttığı modelin artık üretime hazır olduğunu açıklıyor.

İnsanın yaptığı işlerin hemen hemen pek çoğunu başarılı bir şekilde yapabilen bu yeni insansı robot özellikleriyle de ilgi çekiyor. Görünüşü de bir insanı andıran robotun daha fazla günlük rutine katkı sağlaması için seri üretime geçeceği bilgisi geliyor.

Unitree G1 Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Önümüzdeki günlerde çıkmasını beklediğimiz ve daha şimdiden seri üretim için hazır olduğunu bizlere aktaran Unitree robot modellerinin ne kadarlık bir fiyata sahip olacağı da daha şimdiden sık sık soruluyor. Bundan çok değil yaklaşık 1 ay önce satışa sunulan yeni robot modeli daha önce üretmiş olduğu birkaç modeli satmıştı. Bu modeller arasında yer alan insansı robotlardan bir tanesi yaklaşık 90.000 dolar fiyat ile satılmıştı. Yeni gelecek olan bu modelin daha fazla özelliğinin bulunması daha yüksek fiyatla satılmasına yol açıyor. Giriş fiyatının 16.000 dolar olacağı konuşulan robot için son güncellemenin gelmesinin hemen ardından ne kadar olacağı merak konusu.

İnsansı Özellikleriyle Unitree G1 Neler Yapabiliyor?

Yenilenen modeli ile birlikte neler yapabildiği oldukça merak edilen bu insansı robot için son gelişmeler de ortaya çıkıyor. Özellikle de robot özelliğine sahip olan bu icat içinde 1,30 metrelik bir boy bizi karşılıyor. 35 kilo olan robotun kompakt ve taşınabilir olmasına da özen gösteriliyor. Bunun yanı sıra LED çerçevesi ile kaplanan gövdesi oldukça şık duruyor. Robot 23 derecelik bir açıyla dönebiliyor. Saniyede 2 metrelik hıza sahip olan robot pek çok insanın yapamadığı taşıma işlerini rahatlıkla yapabiliyor.

Exit mobile version