İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı makamında ziyaret etti. İmamoğlu, hükümetin uygulamalarını zaman zaman gülerek izlediğini belirterek, “AK Partili bile belediyeyi ziyaret ettiğimde en başarılı belediye başkanı olmanı diliyorum ki bir sonraki seçimde daha iyi bir mücadele olsun. Türkiye bu akıldan, bu anlayıştan kazanır” dedi.

TBMM’deki Kavganın Faturası Kesildi: Özalan ve Şık’ın Cezaları Belli Oldu! TBMM’deki Kavganın Faturası Kesildi: Özalan ve Şık’ın Cezaları Belli Oldu!

İmamoğlu'nun Açıklamaları

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı ziyaretinde, beraberindeki heyetle birlikte şehri gezdi. Ziyarete; eşi Dr. Dilek İmamoğlu, Arnavutluk Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek ve Özgür Karabat ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de katıldı.

Ekrem İmamoğlu Ve Rasim Arı

Rasim Arı, İmamoğlu ile ortak noktalarının fazla olduğunu belirterek, "İkimiz de iki defa kazandık, ikimiz de Trabzonluyuz ve tetikçi müfettişler tarafından tehdit ediliyoruz" dedi. Arı, İmamoğlu’nu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

İmamoğlu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’de yerel demokrasinin önemine vurgu yaparak, “Yerel demokrasiyi korumak ve en üst seviyeye çıkarmak için mücadele ediyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği’nde Rasim Başkan’ımızla birlikte başarılı, şeffaf ve kapsayıcı düzenlemeler yapacağız” dedi.

İmamoğlu ayrıca, Hacıbektaş'ta başlatılan ve KİPTAŞ tarafından yürütülen Mihmandar projesi hakkında bilgi vererek, projeyle Hacıbektaş'a aşevi, kreş gibi kalıcı hizmetler kazandıracaklarını söyledi.

Hükümetin bazı uygulamalarını gülerek izlediğini belirten İmamoğlu, “Hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın bu ülkenin her beldesine, her ilçesine, her şehrine seçilmiş her kişiliğine saygı duyuyorum ve başarılı olmalarını diliyorum. Türkiye, bu akıldan ve anlayıştan kazanır” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun bu açıklamaları, yerel demokrasinin güçlendirilmesi ve siyasi rekabetin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, farklı siyasi görüşlere sahip belediyelerin işbirliği yapmasının ülke için faydalı olacağını vurguladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İmamoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Demokrasi açısından başarıyla iki sınav verdik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum” dedi. Arı, ayrıca, İmamoğlu ile olan ortak noktalarını ve siyasi mücadelelerinin benzerliklerini dile getirdi.

İmamoğlu ve Arı’nın karşılıklı saygı ve işbirliği içinde yaptıkları bu ziyaret, yerel yönetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi ve Türkiye'de yerel demokrasinin daha da güçlenmesi gerektiğini gösterdi.

Editör: Şahsüver ÇITIR