1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. İlk İşlem Günü Kötü Başladı, AHES GYO Hisseleri Düşüşte!

İlk İşlem Günü Kötü Başladı, AHES GYO Hisseleri Düşüşte!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk işlem gününde hisse senetleri 24,90 TL’den işlem görmeye başlaması beklenirken gün içinde hisselerin 23,72 TL’ye kadar gerilediği gözlemleniyor. Saat 12:37 itibarıyla AHES hisseleri yüzde 1’in üzerinde düşüşle yatırımcılarını endişelendiriyor.

Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen gong törenine Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun’un yanı sıra AHES Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, Başkan Vekili Mücahid Hamza Ekşi Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Ekşi ve Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin de katılım gösteriyor. Tören şirketin halka arz sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından, yatırımcıların ve sektördeki paydaşların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

AHES GYO Ne Zaman Halka Arz Edildi?

Türkiye genelinde çeşitli alt ve üstyapı projeleri gerçekleştiren AHES Grup’un borsaya açılan ilk şirketi AHES GYO 21-23 Ağustos tarihleri arasında halka arz işlemlerini tamamlıyor. Halka arz şirketin sektördeki köklü tecrübesiyle birikimini borsa yatırımcılarıyla buluşturma imkanı sunuyor. Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun törende yaptığı konuşmada, GYO’nun gerçekleştirdiği değerli gayrimenkul projeleriyle sektördeki etkisini artırdığını belirtiyor.

Ergun AHES GYO’nun borsa süreçlerine katılmasının şirket için önemli dönüm noktası olduğunu ifade ediyor. Halka arz sayesinde AHES GYO yeni ortaklarının desteğiyle büyüme yolculuğuna yeni ivme kazandırmayı amaçlıyor. Atılan adım, şirketin kurumsallaşma sürecinde önemli aşama olarak değerlendiriliyor. Ayrıca şeffaflık ve marka değerinin artmasıyla birlikte projelerin finansmanıyla hedeflerin gerçekleştirilmesinde daha sağlam yapı kazandırılıyor.

AHES GYO Hissesi Ne İş Yapıyor?

AHES Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 2023/74 Sayılı Bülten ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsüne geçiş yapılıyor. Söz konusu statü şirketin gayrimenkul alanında daha etkin ve güvenilir şekilde faaliyet göstermesini sağlıyor. GYO, gayrimenkul projelerine çeşitli gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı finansal varlıklara yatırım yapma misyonunu üstleniyor. Böylece yatırımcılarına katma değer sağlamayı hedefliyor.

Şirket gayrimenkul sektöründeki fırsatları değerlendirmek amacıyla stratejik yatırımlar yapıyor. Yatırımlar hem konut projelerini hem de ticari gayrimenkul alanlarını kapsıyor. Bu sayede şirketin portföyü genişliyor ve risk dağılımı artırılıyor.

İlk İşlem Günü Kötü Başladı, AHES GYO Hisseleri Düşüşte!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!