Araç alırken dikkat edilmesi gereken sadece aracın kozmetik görüntüsü ve kaç yılında alındığı olmaması gerekiyor. Bu noktada bakılması gereken pek çok donanım özelliğinin yanı sıra değişen parça olup olmadığının da kontrolünü yapmalısınız. Özellikle de aracın alındığı tarihten itibaren kaç kilometrelik bir yol yaptığını merak edenler ise aracın sayaç bölümünde yer alan noktaya dikkat ederek araç satın alım işlemlerini yapıyorlar.

Elbette bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise bu kilometre sayacı kısmının çok kolay bir şekilde sıfırlanabildiği ve azaltılabildiği konusu. İşte aracı satın alırken dikkat etmemiz gereken nokta bu olduğu için diğer tüyolara da hakim olmamız gerekiyor.

Kilometre Sıfırlama Hilesi Nasıl Anlaşılır?

İkinci El Araç Satışı

Mirketler Neden Ölür? Ne Olursa Ölür? 2024 Cevapları Mirketler Neden Ölür? Ne Olursa Ölür? 2024 Cevapları

Aracın sahip olduğu kilometre miktarından çok daha düşükmüş gibi gösteren satıcılara dikkat! Bu satıcılar sırf araba az yol yapmış gibi dursun ve yeniymiş hissiyatı yaratsın diye bir tür dolandırıcılık yöntemine başvuruyor. Çok basit bir yazılım hilesiyle aslında çok yükseklerde olan kilometre miktarını çok düşükmüş gibi gösterebiliyorlar. Bu sayede de pek çok insanın kandırılmasına neden oluyorlar.

İşte tam da bu noktada ekspertiz raporlarına güvenmemiz gerekiyor. Ekspertiz raporları araçların tam anlamıyla doğru sonuç verecek kilometresinden tutun da pek çok özelliğini doğru olarak sunuyor. Bu noktada ikinci el arabayı aldığını kişinin önerdiği ekspertiz değil de kendi güvendiğiniz ekspertize başvurmalısınız.

Ekspertiz Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ekspertiz raporları çoğu zaman güvenilir oluyor. Fakat aracı satan kişi bu noktada ekspertiz raporunda da sahtecilik yapıyor olabilir. Bu işlemin önüne geçebilmek için ekspertiz raporu sağlayan firmanın güvenilir olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra yine raporda yer almayan kilometre sayacının değişiklik olup olmadığını da kontrol etmelisiniz.

Tüm detayları eksiksiz olarak karşıladıktan sonraki aşamada ise sizlerin kısa süre içinde güvenilir aracınızı teslim alma sürecine geçebilirsiniz.

Editör: Şahsüver ÇITIR