Artvin'de Köylüler ile Firma Arasında Kavga! Ölü ve Yaralılar Var Artvin'de Köylüler ile Firma Arasında Kavga! Ölü ve Yaralılar Var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında gerçekleştirilen 'Gürz-2' operasyonunda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyon kapsamında, turuncu kategoride aranan Semra Ayverdi ve Seyithan Sencer ile gri kategoride aranan Yakup Nişo ve Bişenk Durmuş'un öldürüldüğü bildirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde; Siirt, Şırnak ve Van İl Jandarma Komutanlıklarınca yürütülen istihbari çalışmalar sonucu operasyona başlandığını belirtti. Operasyona Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ile J-SİHA destek verdi. Jandarma Özel Harekat, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucularının katılımıyla teröristlerle sıcak temas sağlandı ve çatışma sonucunda 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Öldürülen teröristlerin, 6 güvenlik görevlisi ve 5 sivil vatandaşın şehit edildiği, 6 güvenlik görevlisi ve 11 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 9 eyleme katıldığı tespit edildi. Bakan Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığımızı, kahraman Jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız" dedi.

Editör: Şahsüver ÇITIR