Üst düzey nitelikleri ve kullanıcıyı yormayan özelliklerinin harmanlandığı ekstra bir bilgisayar olan Huawei, masaüstü bilgisayarların taşıma derdine ek olarak laptopların yüksek ağırlığı olmasına da meydan okuyor.

Oldukça hafif bir ürün olan MateBook X Pro 980 gram ağırlığında ve diğer ağırlaşan sıradan bilgisayarlara da bir noktada üstünlük kuruyor. Çoğu oyuncu bilgisayarı veya render için kullanılan çeşitli laptop kasalarının ağırlığı nedeniyle taşımada zorluk yaşanıyor. İşte bu bilgisayar ise bunun aksini kanıtlamak için üretilmiş denebilir.

Olağanüstü Hafif ve Mükemmel Tasarım

Huawei Matebook X Pro 2024

HMD Yeni Telefon Modeli ile Lumia Serisini Hatırlatıyor! HMD Yeni Telefon Modeli ile Lumia Serisini Hatırlatıyor!

Bilgisayarın tüm dış özelliklerinin öncesinde son derece hafif ve taşıma kolaylığı görülüyor Yapı malzemesi olarak kullanılan ürünlerin oldukça sağlam seçilmesi de hasar görmesini engelliyor. Ekran kısmında ise kullanılan OLED eklentisi daha parlak ve canlı renkler için birebir performans sunuyor.

 Dokunmatik yüzeyi sayesinde hem laptop hem de tablet olarak şekil alabilmesine fırsat tanınıyor. Hoparlör kalitesi ile büyük marka ses sistemlerine adeta meydan okuyor. İşlemci performansının bir o kadar üst düzey kalitede olması da pek çok işlemin kolaylıkla yapılması esnasında pratiklik sağlıyor.

Yazılım özelliklerinin en ileri teknolojiye ait olması nedeniyle pek çok programı ve oyunu rahatlıkla oynama özelliği sağlıyor. Negatif olarak ise HDMI girişi ve kulaklık girişi olmadığı belirtiliyor. Bununla beraber bilgisayarın fiyatının yüksek olması da negatif sayılan etmenler arasında yer alıyor.

Huawei MateBook X Pro Özellikleri Neler?

Çağımızın ötesinde bir teknoloji ile donatılan bilgisayarda öncelikle 980 gramlık taşıma rahatlığı sağlayan ağırlığı ile başlamamız mümkün oluyor. Daha sonrasında Intel Core 9 Ultra işletim sisteminin yer alması ile pek çok işlemi yaparken donma vs. Sıkıntı yaratmıyor. Bilgisayarın sağ tarafında 2 adet Thunderbolt 4, sol tarafında ise yalnızca bir adet USB-C yer alıyor. 32 GB RAM yer alan bilgisayar içinde 2 TB SSD ve son olarak pek çok oyunda dahi akıcı deneyim sunan Intel Arc yer alıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR