Futbolda "iyi bir savunmacı arıyorsanız İtalyanlara bakın" sözünü muhtemelen duymuşsunuzdur. İngiliz ekibi Arsenal de bu sözü duymuş olacak ki, zayıf olan savunma hattına gelecek vaad eden çok potansiyelli bir oyuncuyu transfer etmek üzere. Bu isim, İtalyanların kendi içlerinde oyun stili ve dış görünüş olarak efsane futbolcu Paolo Maldini'ye benzettikleri Ricardo Calafiori. Transferin detaylarına ve Ricardo Calafiori'ye yakından göz atalım.

Ricardo Calafiori Arsenal'de

Bu sezon Bologna'nın İtalya Serie A'da yakaladığı başarıda en büyük pay sahiplerinden biri olan Ricardo Calafiori Arsenal için sağlık kontrollerinden geçmeye hazırlanıyor. Londra ekibi Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İtalya Milli Takımı ile futbol dünyasına adını iyiden iyiye duyuran genç yıldız için yaklaşık 42 Milyon Sterlin gibi büyük bir bonservis bedeli ödeyecek. Bologna ayrıca bu transferden Calafiori'nin sonraki satışından pay alma hakkına da sahip olacak.

Riccardo Calafiori Arsenal

Beşiktaş'ın Yıldızı Aboubakar Süper Lig'in Yeni Adresinde, Hatayspor'a Transfer Bombası! Beşiktaş'ın Yıldızı Aboubakar Süper Lig'in Yeni Adresinde, Hatayspor'a Transfer Bombası!

Ricardo Calafiori Kimdir?

Arsenal'in yaklaşık 50 Milyon Euro karşılığında transferi için anlaştığı Ricardo Calafiori, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi vizesi alan takımı Bologna ile 33 maçta forma giydi. 22 yaşındaki İtalyan savunmacı, bu maçlarda 2 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Kariyerinde Roma, Basel ve son olarak Bologna formaları giyen Calafiori, sol bek ve sol stoper mevkilerinde görev yapabiliyor. Atletik ve hızlı olması özellikleriyle öne çıkan genç İtalyan savunmacı aynı zamanda topla iyi ilişkilere de sahip. "Yeni Nesil Maldini" lakabıyla İtalyan futbolseverler arasında oldukça beğenilen futbolcunun o seviyelere gelmesi için tabiri caizse kırk fırın ekmek yemesi gerekiyor. Ancak kendisinde bunu başaracak potansiyel oldukça mevcut. Arsenal uzun yıllardır hasretini çektiği Premier League zaferine yeni savunmacısı ile ulaşabilecek mi? Calafiori futbolda yeniden bir Maldini performansı izlememizi sağlayacak mı? Soruların hepsinin cevabını yakın gelecekte almayı umuyoruz.

Editör: Şahsüver ÇITIR