Erzurum-Bayburt Yolunda Göçük: Ölü ve Yarılılar Var Erzurum-Bayburt Yolunda Göçük: Ölü ve Yarılılar Var

Bulgaristan'ın başkenti Sofya yakınlarındaki Elin Pelin kasabasında bulunan havai fişek fabrikasında dün yerel saatle 18.30 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı.

Patlama sırasında fabrikanın içinde bulunan 22 yaşındaki fabrika sahibinin oğlu ile 60 yaşındaki bir çalışanın akıbeti hakkında bilgi alınamadı. Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, kayıp kişilerin aranmasına devam edildiğini belirtti. Bölge sakinleri, patlamaların akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar sürdüğünü ifade etti.

Güvenlik güçleri, patlama sonrası bölgeyi güvenlik çemberine alarak çevredeki vatandaşları uzaklaştırdı. Bulgar basınında yer alan haberlere göre, fabrikaya ait depoda 2 ton TNT eşdeğerinde patlayıcı madde bulunuyordu. Patlamanın kesin nedeni ise henüz belirlenemedi.

Yetkililerin Açıklamaları

Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, "Olayın nedenini ve sorumlularını belirlemek için kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Kaybolan kişilerin bulunması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi. Yetkililer, halkı sakin olmaya ve resmi açıklamaları takip etmeye çağırdı.

Editör: Şahsüver ÇITIR