USD34,00
EURO38,03
GBP45,31
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Hamsi Kuşu Nedir, Nasıl Yapılır?

Hamsi Kuşu Nedir, Nasıl Yapılır?

Hamsi Kuşu Nedir
Hamsi Kuşu Nedir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz mutfağının en sevilen tatlarından biri olan hamsi kuşu, özellikle hamsinin en lezzetli haliyle sunulduğu bir tariftir. Peki hamsi kuşu nedir? nasıl yapılır? tarif hamsilerin kılçıkları özenle ayıklanıp fileto haline getirilmesidir. Ayrıca malzemeleri bir araya getiren lezzetli karışım ile doldurulup kızartılmasıyla hazırlanıyor. Hamsi kuşunun içine maydanoz, taze soğan kuru soğan, mısır unu ve çeşitli baharatlar ekleniyor. Ancak malzemelerin hangi sırayla eklendiği pişirme süresi gibi yapılışın püf noktaları da çok önemlidir.

Hamsi Kuşu Nedir, Nasıl Yapılır?

Fırında yapılan hamsi kuşu tarifi Karadeniz mutfağının klasik lezzetlerinden biridir. Hamsi kuşu nasıl yapılır? Tarifte fileto haline getirilmiş hamsiler bir tavada kızartılarak daha da lezzetli hale getirilir. İç harcına isteğe göre ince ince kıyılmış kırmızı biber, pazı ya da çeşitli yeşillikler eklenir. Bu eklemeler tarife hem renk hem de farklı bir tat katarak zenginleştirir.

Hamsi kuşu, özellikle yaz aylarında deniz ürünlerine olan ilginin arttığı dönemlerde oldukça popüler bir tercihtir. Karadeniz’in taze ve lezzetli hamsileri bu tarifle birlikte mutfakta harikalar yaratır. Bu harika tarif nasıl yapılır? Hamsi kuşunun yapımı aslında oldukça basittir.   Yemek pişirme süreci boyunca, hamsi kuşunun üzerinin altın renginde kızarması için dikkatli olunmalıdır.

Özellikle mevsiminin gelmesiyle beraber birçok kişi hamsi kuşu nasıl yapılır? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Kızaran hamsi kuşları hem görünümüyle hem de lezzetiyle sofraların yıldızı olacaktır. Yanında bir dilim limon ve taze yeşilliklerle servis edildiğinde, Karadeniz rüzgarlarını sofranıza getirebilirsiniz.

Hamsi kuşu nedir? neden farklıdır? Hamsi kuşunun diğer hamsi tariflerinden farkı onun özellikle hazırlanış biçiminden kaynaklanıyor. Karadeniz mutfağının zengin çeşitliliğinde hamsi, genellikle buğulama kızartma ya da fırınlama gibi farklı yöntemlerle pişirilir. Ancak hamsi kuşu bu yöntemlerden ayrılarak özel bir işlemle hazırlanıyor.

Hamsinin kılçıkları tamamen temizlenip fileto haline getirilir. Bu da yemeğin hem daha pratik hem de daha lezzetli şekilde tüketilmesini sağlıyor. Hamsi kuşu nasıl yapılır? Tarifte en önemli olan fileto haline getirilmiş hamsilerdir. Maydanoz taze soğan ve mısır unundan oluşan bir karışımla kaplanarak hazırlanıyor.

Hamsi Kuşu Nedir, Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!