Halka arz, şirketlerin kendilerine kaynak yaratabilmek amacıyla hisselerini borsada işleme açmasına verilen isimdir. Borsaya yeni girenlerin ve hisseleri başlangıç fiyatıyla almak isteyenlerin tercihi olan halka arz olacak şirketler, Seermaya Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandıktan sonra talep toplama ve dağıtım yapılmasıyla işlem görmeye başlıyor. Bu süreçte bir sürü şirket SPK tarafından halka arz onayı bekliyor. Onlardan bazılarını sizler için derledik. İşte halka arz olması beklenen şirketler.

Acacia Maden İşletmeleri

Acacia Maden İşletmeleri, İnfo Yatırım önderliğinde SPK'ya başvurusunun onaylanmasını ve halka arz olmayı bekliyor. Şirket halka arz onayı alırsa 117.000.000 lotu tamamen eşit dağıtım yöntemiyle dağıtmayı hedefliyor.

Acacia Maden İşletmeleri

Gdz Elektrik Dağıtım

Kurulduğu 2013 yılından bu yana İzmir ve Manisa illerinde hizmet vermekte olan Gdz Elektrik Dağıtım, SPK onay verirse halka arz olacak ve yaklaşık 116.000.000 lot Dağıtım gerçekleştirecek.

Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt

Dünya çapında inşaat projeleri işi ile büyümeye devam eden Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt, QNB Finansbank liderliğinde 17.000.000 lot ile SPK tarafından halka arz onayının verilmesinin ardından borsada işlem görmeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin Kredi Notu Aktif Olarak Ne Kadar Oldu? Türkiye’nin Kredi Notu Aktif Olarak Ne Kadar Oldu?

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi

Gedik Yatırım Menkul Değerler önderliğinde borsaya girmek için SPK onayı bekleyen bir diğer şirket de Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi. Yaklaşık 74.800.000 lot gibi devasa bir miktarla borsaya adım atmak isteyen şirket %39,37 halka açıklık oranına sahip.

Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, SPK onay verse bile son gayrimenkul halka arzlarının ilk günden tavan bozmasının ardından herkesin şüphe duyacağı bir şirket olacaktır. Onay verilmesi durumunda Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla borsada işlem görmeye başlayacak olan şirket, 44.000.000 lot gibi hatrı sayılır bir dağıtım miktarına sahip.

Editör: Şahsüver ÇITIR