Güncel Altın Fiyatları Kapalı Çarşı 31 Temmuz

altin-fiyatlarindaki-dalgalanmalar-yatirimcilar-icin-stratejik-rehber.webp

Altının gram ve ons fiyatlarının yanı sıra yarım altın ve çeyrek altın da merak ediliyor. Özellikle son dönemde siyasi gelişmelerden ekonomik durumlara kadar her türlü yeni güncel olayda altın fiyatlarında da bir dalgalanma meydana geliyor.

Güncel olarak gram altın alış fiyatı 2,575,38 TL şeklinde işlem görüyor. Altının ons fiyatı alış olarak 2,417,06 TL olarak işlem görürken yarım altın 8,400,000 TL ve tam altın ise 16,772,000 TL ile işlem görüyor. Günü en fazla artış ile kapatan çeyrek altında ise son güncel durum 4,187,000 TL şeklinde piyasadaki yerini alıyor.

Kapalıçarşıda Altının Son Durumu Ne?

Altının nabzının attığı en önemli merkezlerden birisi de İstanbul’un altın merkezi olan Kapalıçarşı… Özellikle de fiziksel altın satın almak isteyenlerin uğrak noktası haline gelen Kapalıçarşı’da da altının arttığını gözlemliyoruz. BİST’de düşüş devam ederken Euro ve Dolara eşlik eden altında yükseliş devam ediyor. %0,42 artış gösteren altın için Kapalıçarşı altın fiyatları ise alış ve satış olarak şu şekilde güncelleniyor;

·       Gram altın alış fiyatı 2,575 satış fiyatı ise 2,612 TL

·       Çeyrek altın alış fiyatı 4,193 satış fiyatı ise 4,260 TL

·       Yarım altın alış fiyatı 8,411 satış fiyatı ise 8,512 TL

·       Tam altın alış fiyatı 16,791 satış fiyatı ise 16,969 TL

Alım Satım Yoğunluğu Ne Düzeyde Hangi İşlem Ağırlıkta?

Özellikle de altın üzerinden yatırım yapanlar veya var olan altınlarını bozdurmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi alım satım işlemlerinde hangisinin önde olduğudur. Bu noktada eğer altın bozduran yatırımcı sayısı çok ise bu altının düşüş yaşayacağı anlamını taşırken altın alanların fazla olması ise yükselişin habercisi olabiliyor.

Serbest piyasada tüm altınların şu an için artış göstermesi nedeniyle pek çok yatırımcı elindeki altınları satmaya ve kar elde etmeye başladığı görülüyor. Diğer taraftan altının yüksek fiyatlı olması nedeniyle yatırım yapanlar bir adım geride duruyor.

Exit mobile version