İki Rockstar Games geliştiricisinden gelen yeni bilgilere göre oyunun çıkış tarihi 2026 yılına ertelenmiş durumda. Bu durumda, GTA 6’yı oynayabilmemiz için biraz daha sabretmemiz gerekecek gibi görünüyor. Sürekli erteleme açıklamaları yapan Rockstar için eleştiriler sürekli gelmeye devam ediyor.

Samsung Galaxy S23 Ultra Modeli Satışta! Samsung Galaxy S23 Ultra Modeli Satışta!

Yeni bilgiler GTA 6’nın çıkış tarihinin 2026’nın başı ile ortası arasında bir tarihe işaret ettiğini gösteriyor. Yani oyun için beklemek zorundayız. Bunu düşününce, heyecanımız bir nebze azalmış olabilir, ama sonuçta Rockstar'ın detaylı oyun geliştirdiğini biliyoruz. Bu süreçte oyun dünyasında neler olacağını da merakla takip ediyoruz.

Ayrıca GTA 6’nın PC versiyonunun, konsol sürümünden 12 ila 18 ay sonra piyasaya sürüleceği bilgisi de dikkat çekiyor. Bu durumda PC oyuncularının biraz daha beklemesi gerekecek. Teknoloji devrinde olsak da hala daha oyunların yayınlanması oldukça uzun süreler sürebiliyor. Bu durumlar oyuncular tarafından sıkça eleştirinin gelmesine neden oluyor.

GTA 6 Ne Zaman Geliyor? Güncel Tarih Ne?

Gta 6 Hayranları

GTA 6’nın çıkış tarihi beklenenin aksine 2026’ya ertelendi. Aslında Rockstar Games, 2023 yılının aralık ayında oyunun ilk fragmanını yayınlayarak 2025 yılında piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Ardından Mayıs 2024’te yapılan açıklamalarda tarih daha da netleşmişti ve 2025 sonbaharı olarak belirlenmişti. Fakat şimdi bu tarihler değişmiş durumda ve oyunun hayranları için bekleyiş uzamış gibi görünüyor. Özellikle PC versiyonunun piyasaya çıkışının, konsol sürümünden tam 18 ay sonra gerçekleşecek.

GTA 6 Bekleneni Karşılayacak mı?

Take-Two Interactive’in CEO’su Strauss Zelnick yaptığı açıklamalarda Rockstar Games’in yine sıradışı eğlence deneyimi sunacağına dair güvenini dile getirdi. Oyun dünyasında daha önce gerçekleştirilmemiş deneyimler sunan Rockstar GTA 6 ile bu geleneği devam ettirmeyi hedefliyor. Oyunun piyasaya sürülmesinin, oyun dünyasında büyük yankı uyandıracağına inanılıyor.

GTA serisi her yeni oyununda hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan büyük övgüler alıyor. Zelnick, oyunun ticari anlamda büyük başarı getireceğini öngörüyor. Ayrıca büyük projelerin arkasında, sıkı çalışma ve yaratıcı süreç yattığını biliyoruz.

Editör: Şahsüver ÇITIR