GSS prim borcu nedir? Nasıl bakılır? Soruları pim borcu olanlar tarafından sıklıkla araştırılıyor.
son günlerde en çok aratılan bu konunun gündeme tekrar gelmesinin sebebi SGK’nın vatandaşlara gönderdiği kısa  mesaj.. SGK genel sağlık sigortası prim borcu olanlara kısa mesaj atarak borçların ödenmesini talep etti. Borcun ödenmemesi durumunda hukuki şekillerle yasal takiple borcun tahsil edileceği de borçlulara bildirildi. Peki borçlar hangi süreç içerisinde ödenecek? Ödemede kolaylık sağlanacak mı? GSS prim borcu nedir ve nasıl bakılır sorularının tüm detaylarını haberimizde aktarıyoruz…

GSS Prim Borcu Nedir? Nasıl Bakılır?

Sgk Hizmet Dökümü Hata Veriyor 2

İzmirim Öğrenci Kartı Almak İçin Ne Yapmak Gerekiyor? İzmirim Öğrenci Kartı Almak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlara kısa mesaj yoluyla ödeme uyarısında bulundu. Mesaj gelen borçlular GSS prim borcu nedir? sorusunu araştırmaya başladı. SGK borçlu vatandaşlara gönderdiği mesajda borçların ödenmemesi durumunda yasal işlem başlatılacağını hatırlattı. Mevcut borç bilgilerine e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabileceği de belirtildi.

SGK'nın gönderdiği bilgilendirme mesajında “Değerli sigortalımız GSS prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden öğrenebilir yine e-Devlet veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Eğer borcunuzu ödemiş durumdaysanız bu mesajı dikkate almayınız” ifadelerine yer verildi. Vatandaşların ödeme yapmaması halinde hukuki süreçlerin devreye gireceği vurgulandı.

Bu mesajın iletilmesinin ardından borçlular GSS prim borcu nasıl sorgulanır? Sorusunu araştırmaya başladı. GSS borcunun nasıl sorgulanacağını merak edenler bu işlemi e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirebilir. T.C. kimlik numarası ile giriş yaptıktan sonra GSS borç sorgulama ekranına ulaşıp tescil ve borç bilgilerine dair detaylı bilgilere erişim sağlanabilir.

Peki GSS prim borcu nedir? 1 Ocak 2012’de yapılan yasal düzenleme ile Genel Sağlık Sigortası prim ödemesi zorunlu hale getirildi. Sistemde bireyler çalışan ve çalışmayan olarak ikiye ayrılıyor. Çalışanlar için prim ödemeleri işveren tarafından yapılırken çalışmayanların prim borcunu kendilerinin ödemesi gerekiyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR