Göz yorgunluğuna ve rahatsızlığa neden olan şeyler sıklıkla boyun ve sırt ağrısına da neden olur. Bu aktiviteler nelerdir ve göz rahatsızlığı ne zaman boyun ve sırt kas gerginliğinin bir belirtisi olabilir? Daha detaylı bilgiler için Asayiş Haber ekibi olarak derlediğimiz bilgilere göz atın.

Gözleriniz, Boynunuz Ve Sırtınız Nasıl Bağlantılı?

Siyatik Ağrısı Bel Ve Bacaklardaki Şiddetli Acının Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Kusturmayan Mide Bulantısı Neden Olur? Ne İyi Gelir Kusturmayan Mide Bulantısı Neden Olur? Ne İyi Gelir

Boyun veya sırt ağrısıyla aynı anda göz yorgunluğu ve rahatsızlık yaşadıysanız , bu alanların nasıl bağlantılı olduğunu merak etmiş olabilirsiniz. Boynunuzdaki ve sırtınızdaki kas gerginliği doğrudan göz sorunlarına ve rahatsızlığa neden olamaz - ya da tam tersi. Ancak göz ve sırt ağrısının birlikte görülmesi, belirli aktivite veya eylemlerin tüm bu alanlarda rahatsızlık hissetmenize neden olduğunun bir işareti olabilir. Ayrıca bir bölgedeki rahatsızlığın diğer bölgedeki bir sorundan kaynaklanabileceği birkaç sağlık sorunu da vardır. Başka bir deyişle boyun ve sırt ağrısı bir göz probleminin belirtisi olabilir. Aynı şekilde, göz çevresindeki baş ağrıları şeklindeki göz rahatsızlığı da boyun ve sırt sorunlarına işaret edebilir.

Boyun, Göz Ve Sırt Ağrısına Neden Olan Aktiviteler

Ense Ağrısına Son

Göz yorgunluğuna ve rahatsızlığa neden olan aktivitelerin birçoğu aynı zamanda boyun ve sırt problemlerine de yol açmaktadır. Göz yorgunluğu son derece yaygın olmakla birlikte gözleriniz yoğun kullanım nedeniyle yorulduğunda ortaya çıkar. Ayrıca göz kuruluğu veya sık sık hafif bulanık görme şeklinde göz rahatsızlığı da hissedebilirsiniz . Aynı aktiviteler genellikle boynunuzda ve sırtınızda duruş bozukluğuna neden olur ve bu da bu bölgelerde kas gerginliğine ve ağrıya neden olabilir. Bu aktivitelerin birçoğu, görsel olarak zorlu yakın çalışma alanlarını içerir; bu, kısa bir çalışma mesafesinde gerçekleştirilen herhangi bir aktivite anlamına gelir. Örneklere bakacak olursak;

  • Okuma
  • Yazıma
  • Video oyunları oynama
  • El işi yapma ( örgü örme vb.)

Ancak modern hayatta bunun en önemli örneğinin cep telefonumuza, dizüstü bilgisayarımıza veya ipad ekranlarımıza baktığımızda dijital ekran kullanımı olduğuna şüphe yok. Bilgisayarlı görme sendromu olarak da adlandırılan dijital göz yorgunluğu, hem göz hem de sırt ağrısının yaygın bir nedenidir. Uzun süreli yakın görme çalışmaları göz yorgunluğuna yol açabilir, çünkü bu yoğun bir şekilde bakmamızı ve kendimizi ekran/kitap/kağıt/iğne gibi şeylere yakınından bakmayı gerektirirek duruş bozukluğuna yol açar.

Editör: Şahsüver ÇITIR