EX90, Volvo için tamamen yeni bir isim ve 2024'ün sonlarında satışa sunulduğunda markanın en üst modeli olacak. İç tasarımından motor performansına, dış estetiğinden sürüş konforuna kadar pek çok dikkate değer özelliğe sahip Volvo EX90, araba piyasasında büyük bir sükse yapabilir.

EV Motor Gücü ve Performansı

Tüm EX90'lar çift motorlu dört tekerlekten çekişli bir güç aktarma sistemiyle gelecek. Aracın düşük seviye Twin Motor modeli 402 beygir gücü üretirken Twin Motor Performance modeli ise 510 beygir gücü üretecek.

Volvo Ex90 22

Menzil

Volvo'nun Twin Motor modeline sahip bu aracın şarj başına yaklaşık 500 km yol kat etmesi bekleniyor. EX90'da kullanılan EV mimarisi ayrıca çift yönlü şarja da olanak sağlıyor, bu da gerektiğinde başka bir Volvo EV'yi şarj etmek için kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Volvo, şirketin şerit takibi ve aktif direksiyon desteğine sahip yeni nesil uyarlanabilir hız sabitleme sistemi de dahil olmak üzere yeni sürücü destek özelliklerinin EX90'da ilk kez görücüye çıkacağını duyurdu. Otomatik acil frenleme gibi temel özelliklerin yanı sıra, EX90 ayrıca çocukların ve evcil hayvanların arabada mahsur kalmasını önlemeye yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir araç içi radar sistemine de sahip olacak.

Instagram'a Ne Oldu Son Dakika 1 Temmuz 2024? Instagram Çöktü Mü Instagram'a Ne Oldu Son Dakika 1 Temmuz 2024? Instagram Çöktü Mü

Bilgi-Eğlence Sistemi

EX90, şirketin en son Google tabanlı bilgi-eğlence arayüzünü çalıştıran büyük, portre tarzı 14,5 inçlik bir bilgi-eğlence ekranına sahiptir. Google Maps tarafından desteklenen gösterge paneli navigasyonuna sahiptir ve Google Play mağazası aracılığıyla dış uygulamalara erişim sağlar.

İç Mekan

Sahip olduğu minimalist iç tasarım, EX90'ın kontrollerinin çoğunu büyük bir dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sisteminde görmenize olanak tanıyor. Araç, büyük cam tavanı sayesinde açık ve havadar bir iç mekan hissi veriyor. Çevre dostu olması nedeniyle deri döşeme araç içinde seçenekler listesinden çıkarılmış, ancak bunun yerine kullanılan malzemeler, özellikle de geri dönüştürülmüş şişelerden yapılan plastikle harmanlanan yünlü kumaşlar, araca en az deri döşeme kadar estetik bir görünüm veriyor.