Gezegenler Buluşuyor, Nasıl İzleyebilirsiniz? Gezegen Buluşması İzle

gezegenler-bulusuyor-nasil-izleyebilirsiniz2.jpg

Astronomlar, bu doğa olayını görebilecek bir zamanda doğduğu için günümüz insanlarının mutlu olması gerekir gibi yorumlarda bulunuyorlar. Çünkü birkaç gezegenin ardı ardına sıralandığı durumlar belli zaman aralıklarında olabilen bir olaylardır. Ama 6 gezegenin peş peşe sıralanması yüzyılda bir görülebilecek kadar nadir bir doğa olayıdır diyebiliriz. 

Gezegen Geçidi Açılıyor

İsmine gezegen geçidi denilen bu olayda Merkür, Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün, Uranüs aynı hizada görünecekler ve bu hizalanma belirli zamanlarda tekrarlanacak. Bu hizalanma sadece teleskopu olan kişiler için değil herkes için görsel bir şov olacak çünkü gün doğmadan önce hiçbir alete gerek olmadan gözlemlenebilecek. Ama şovu yakından ve net izlemek isteyenlerin bir teleskopa ihtiyacı olacak.

Gezegenlerin birleşimi ile ilgili internette birçok şey söylenirken tabii ki bu durumla ilgili birçok komplo teorisi de sosyal medyada dolanmaya başladı. Yani komplo teorilerinden hoşlanan kişilerde bütün hafta boyunca oldukça eğlenecek diyebiliriz.

Hizalanmanın oluşacağı tarihlere bakacak olursak ilk gözlemler 3, 4 Haziran tarihlerinde yapılabilecek. Daha sonra sırasıyla 28 Ağustos’ta, 18 Ocak’ta gün doğmadan önceki vakitlerde bu hizalanma izlenebilecek. Son olaraksa gezegenler 28 Şubat tarihinde hizalanacak ve bir daha uzun yıllar böyle bir olayı görmek mümkün olmayacak.

Bu tarz doğa olaylarına meraklı olan kişilerin şimdiden hazırlıklarını yapmalarını öneririz. Çünkü hizalanmayı izlemek için şehirden uzak ve açıklık bir yer bulunması gerekecek. Tam olarak hizalanmanın hangi konumda ne zaman görülebileceğini bulmak içinse Sky Map gibi bir uygulamadan yardım almak en doğrusu olacak. Bu hazırlıkları yaptıktan sonra gerisi zamana kalıyor diyebiliriz. Ayrıca yakından izlemek isteyenlerin bir teleskop edinmesini de öneririz.

Doğa olaylarına meraklı kişiler şimdiden heyecanla geri sayıma başladılar bile. Tabi Elon Musk’ın attığı uyduların bu seyir zevkini düşürebileceğini iddia eden kişilerde mevcut.

Exit mobile version