Getir Yeni Yatırım ve Yeniden Yapılanmayı Duyurdu

getir-bir-hata-olustu-sorunu.jpeg

Pandemi dönemi başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın çeşitli noktalarında yaptığı teslimat işleriyle büyük bir büyüme gösteren Getir, yeniden yapılanmaya gidiyor. Şirkete yapacağı yeni yatırımla ortaklardan biri olacak Mubadala Yatırım Şirketi’nin desteğiyle Getir, yeni yol haritasını duyurdu. Detaylar haberimizde…

Getir Yeniden Yapılanıyor

Getir’e yeni sermaye yatırımını yapan Mubadala Yatırım Şirketi, Türkiye’de gıda ve market dağıtım operasyonlarına odaklanacak ilk grubun yönetim ve çoğunluk hissesine sahip olacak. Getir’in kurucusu Nazım Salur ve diğer kurucuların çoğunluk hissesine sahip olacağı ikinci grup, n11 e-ticaret kolunun operasyonlarını, GetirBiTaksi ve GetirArac’ın mobilite hizmetlerini ve New York market dağıtım birimi FreshDirect’i yürütecek.

Şirketten yapılan açıklamada, yeniden yapılanmanın, Getir’in Türkiye’deki çevrimiçi market alışverişi teslimatı sektörüne daha fazla odaklanarak bu alanda daha fazla kaynakla lider olmasını sağlayacağı belirtildi.

Yeni bir fintech şirketi olan GetirFinance’ın yüzde 40’ı Getir’in kurucularına, yüzde 32’si Mubadala’ya, yüzde 20’si Türk özel kredi kuruluşu İş Bankası’nın Maxis fonuna ve yüzde 8’i Crankstart’a ait olacak.

Getir yönetim kurulu üyesi ve Mubadala Çeşitlendirilmiş Yatırımlar Platformu CEO’su Hani Barhoush, “Mubadala, Getir’de uzun vadeli ve kararlı bir yatırımcı olmuştur ve bu sermaye yatırımı, şirketin Türkiye’deki ana faaliyet alanının umut verici geleceğine olan güçlü güvenimizi yansıtıyor” dedi.

2015 yılında kurulan Getir, Nisan ayında ABD’den ve Avrupa’daki diğer lokasyonlardan çekilerek dikkatini iç pazara çevireceğini duyurdu. Getir, satışlarının yüzde 7’sini sağladığı İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’den ayrıldığını söyledi.

Exit mobile version