Gelinim Mutfakta yarışmasının heyecan dolu gününde, ekrana taşan bir lezzet serüveni yaşandı. Günün yemeği, gelinlerin ustalıkla hazırladığı enfes bir Ali Paşa Pilavıydı.

Bu özel pilav tarifi, geleneksel lezzetlere farklı bir soluk getiriyor. Ali Paşa Pilavı, her yemeğin tadını bambaşka bir boyuta taşıyor. Detaylar ve püf noktalarıyla bu tarif, lezzet arayanları cezbediyor. 

Ali Paşa Pilavı İçin Malzemeler

Köfte İçin:

Genetik Mirasınız Risk Altında mı? Yumurtalık Kanseri ve Ailevi Risk Faktörleri Genetik Mirasınız Risk Altında mı? Yumurtalık Kanseri ve Ailevi Risk Faktörleri
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un

Pilav İçin:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sos İçin:

  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı kekik

Ali Paşa Pilavı Tarifinin Püf Noktası

Pirinçleri yıkamadan önce üstlerine bolca tuz serptikten sonra ılık suda, yaklaşık 30 dakika bekletirseniz, pilavınız daha tane tane ve daha lezzetli olacaktır. 

Hazırlık Aşamasında İzlenecek Adımlar

Pirinci bol tuzlu ılık suya yatırın ve kabarması için yaklaşık 30 dakika bekletin.

Köfte için, rendelenmiş soğan ve sarımsakla birlikte tüm malzemeleri yoğurun. Köfte harcından parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlayın.

Köfteleri una bulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir kaba alın.

Pilav için, tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin. Şehriyeleri kavurun ve pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kaynar su ve tuzu ekleyip pişirin.

Sos için, domatesleri rendeleyin. Sıvı yağda salçayı kavurun, domatesleri ekleyin ve baharatlarla tatlandırın.

Pişen pilavı demlendirin, kek kalıbında şekil verin ve sosla servis edin. Üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirip maydanozla süsleyerek servis edin.

Bu muhteşem tarifle Gelinim Mutfakta, yine damakları şenlendirdi!