Geleneksel Çin tıbbında eski bir uygulama olan akupunktur, binlerce yıldır ağrıyı hafifletmek, hastalıkları iyileştirmek ve genel sağlığı iyileştirmek için kullanılmaktadır. Akupunkturun çok çeşitli tıbbi durumları hafiflettiği ve vücutta dengeyi yeniden kurarak sağlığı ve canlılığı geri getirdiği herkes tarafından bilinen en yaygın faydalardandır. Aynı zamanda bu uygulama, vücudun sağlıklı enerji akışını artırır ve fiziksel ve duygusal sorunlara yol açabilecek tıkanıklıkları ortadan kaldırır. Peki akupunkturun faydaları sadece bu kadar mı? Elbette hayır.

Akupunktur Faydaları

Akupunkturun Faydaları Nelerdir

Akupunkturun sağlığınız için başlıca faydaları şunlardır:

Azalan sırt ağrısı

Sırt ağrısı sık görülen kronik bir ağrı durumudur. Kronik sırt ağrısı için akupunktur ise biçilmiş kaftandır. Yapılan çalışmalar akupunktur sayesinde kronik sırt ağrısı olan bireylerin semptomlarından daha az rahatsız olduklarını ve günlük aktivitelerinde daha iyi performans gösterdiklerini kanıtladı.

Gelişmiş göz sağlığı

Bir göz problemi veya hastalığı içsel dengesizliklerin bir işareti olabilir. Bunun sonucunda gözleriniz cansız ve donuk görünebilir. Akupunktur, bu semptomlara neden olabilecek enerji akışındaki herhangi bir dengesizliği tedavi edebilir. Özellikle göz akupunkturunun amacı, her iki göz çevresinde Qi'nin veya yaşam enerjisinin akışını artırmaktır ve bunu başarır.

Albaraka ve Denizbank Duyurdu! Faizsiz Kredi Sürprizi! Albaraka ve Denizbank Duyurdu! Faizsiz Kredi Sürprizi!

Azalan stres

Ruh hali değişimlerinin ve stresin çeşitli nedenleri vardır. Kronik stres, günlük kaygılar veya hormonal dengesizlikler olsun, akupunktur önemli ölçüde stres giderici olabilir. Akupunktur iğneleri merkezi sinir sisteminizi uyararak ruh halinizi iyileştiren endorfin ve diğer kimyasalların salınmasına neden olur. Bu, stresin azalmasına ve daha iyimser bir tutuma yol açar.

Daha iyi uyku

Bütün gece tavana bakmaktan, ne kadar yorgun olursanız olun uyuyamamaktan yoruldunuz mu? Akupunktur vücudunuzun ne yazık ki modern, hareket halindeki yaşamlarınız nedeniyle sıklıkla yetersiz üretilen ve sonucunda uykusuzluk yapan doğal melatonin hormonu üretimini artırarak uyumanıza yardımcı olabilir.

Daha az sindirim problemi

Kronik stres, dengesiz beslenme, uyku eksikliği ve diğer yaşam tarzı faktörleri sıklıkla birçok sindirim probleminin altında yatan nedenlerdir. Azalan sindirim fonksiyonu, aşırı aktif sinir sisteminin olumsuz sonuçlarından biridir. Akupunktur bağırsak-beyin eksenini (GBA), sinir sistemini ve stres seviyelerini düzenleyerek sindirimin iyileştirilmesine yardımcı olur.

Editör: Şahsüver ÇITIR