Gazze’deki Rum Ortodoks Kilisesi İsrail’in Hedefi Oldu: Saldırıda Ölü ve Yaralılar Var!

israil-gazzede-kilise-vurdu.webp

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail, Gazze Şeridi’nde sivilleri hedef almaya devam ediyor. Günlerdir süren saldırılarda İsrail uçakları Gazze’yi bombaladı. İsrail’in sivil yerleşim alanlarına saldırması sonucunda hastane, cami, okul gibi birçok yer zarar gördü ve çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İSRAİL BU KEZ RUM ORTODOKS KİLİSESİ’Nİ HEDEF ALDI

Gerilim devam ederken İsrail, Gazze’deki Rum Ortodoks Kilisesi’ni hedef aldı. Gazze’deki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in kiliseye saldırdığı ve saldırı sonucunda “çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı” belirtildi. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda tarihi kilisede ciddi hasar meydana geldi ve yakınında bulunan bir bina yıkıldı.

KİLİSE HASTANEYE YAKIN KONUMDA

Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi, Kudüs’teki Anglikan Kilisesi’ne bağlıdır ve İsrail’in 17 Ekim’de bombaladığı El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yaklaşık 250 metre mesafededir. Saldırıya maruz kalan bölgede yaklaşık 1000 Hristiyan yaşıyor ve evi yıkılanların korunmak için kiliseye ve bağlı binalara sığındığı biliniyor.

ÖNCEKİ SALDIRILARDA YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İsrail, geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi’ndeki El-Mamedani Hastanesi’ni füzeyle vurmuştu. Bu saldırıda yüzlerce kişi yaşamını yitirmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda bulunan bir camiyi de hedef almıştı ve saldırı sonucunda ölü ve yaralılar olmuştu.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI DEVAM EDİYOR

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de İsrail’e karşı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail’e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. İsrail ordusu da Gazze’ye yönelik saldırılar başlatmıştı.

Exit mobile version