USD34,24
EURO37,05
GBP44,63
BIST8.654,39
GR. ALTIN2.993,45
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gazeteci Aysın Komitgan’ın ‘Mekanı Cennet Olsun’ İfadesi Tepki Çekti: Hakkında Soruşturma Başlatıldı!”

Gazeteci Aysın Komitgan’ın ‘Mekanı Cennet Olsun’ İfadesi Tepki Çekti: Hakkında Soruşturma Başlatıldı!”

Gazeteci Aysın Komitgan
Gazeteci Aysın Komitgan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da gazeteci Aysın Komitgan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberini verirken “Mekanı cennet olsun” ifadesini kullanınca hakkında soruşturma başlatıldı ve gözaltına alındı.

Bursa’da yerel bir internet sitesinde hazırladığı program sırasında, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ölüm haberini verirken “Mekanı cennet olsun” ifadesini kullanan gazeteci Aysın Komitgan hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu açıklamalar, kamuoyunda büyük tepki topladı ve ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Terör propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan gazetecinin ifadesi alınırken, yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

FETÖ Elebaşı İçin Kullandığı İfade Gündeme Oturdu

Olay, Bursa’da yerel bir haber sitesinde program sunan gazeteci Aysın Komitgan’ın Fetullah Gülen’in ölüm haberini verirken sarf ettiği sözlerle başladı. Komitgan, canlı yayında “Fetullah Gülen’in ölüm haberi geldi. Kendisi dün vefat etmiş. Mekanı cennet olsun” ifadesini kullanarak kamuoyunda büyük tepki topladı. Terör örgütü FETÖ’nün lideri için bu tür bir ifade kullanılması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve kısa sürede tepkilere neden oldu.

Soruşturma ve Gözaltı Süreci

Sosyal medyada geniş bir şekilde yayılan bu ifadeler üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı hemen harekete geçti. Komitgan hakkında “terör propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan gazeteci, ifadesine başvurulmak üzere emniyete çağrıldı. İfadesinin ardından Komitgan’ın yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bursadabugun Sitesinden Açıklama Geldi

Komitgan’ın çalıştığı haber platformu olan Bursadabugun internet sitesi de olayla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Siteden yapılan açıklamada, kullanılan ifadelerin toplumun hassasiyetlerine ters düştüğü ve bu tür ifadelerin kurumlarını derinden yaraladığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatan haini, terörist başının ölümü ile ilgili yapılan ve toplumumuzun hassasiyetlerine ters düşen ifadeler bizleri de derinden yaralamıştır. Hangi maksatla olursa olsun toplumda bu tarz olumsuz etkilere neden olacak bir sürecin içinde kurumumuzun adının geçmesi kabul edilemez. Ülkemizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü bizler için kırmızı çizgidir. Gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır.”

Bu açıklamayla, kurumun da bu ifadeler karşısında rahatsız olduğu ve toplumun hassasiyetlerini göz önünde bulundurduğu net bir şekilde ifade edildi.

Aysın Komitgan Sosyal Medyadan Özür Diledi
Tepkilerin büyümesi üzerine, Aysın Komitgan kendi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Komitgan, canlı yayın sırasında kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını ve bu sözlerinin tamamen istemsiz bir dil sürçmesi olduğunu belirtti. Yayın sırasında kelimelerini tam olarak seçemediğini dile getiren Komitgan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Canlı yayında söylenen kimi ifadeler ne yazık ki toplumsal açıdan hassas dönemlerde farklı yorumlanabiliyor. 40 yıllık gazetecilik hayatımda Atatürk ilkelerine bağlı kalmış biriyim. Fetullah Gülen’e rahmet dilemem asla mümkün değildir. Canlı yayında söylediğim sözlerimden dolayı şahsım ve kurumum adına kamuoyundan özür diliyorum.”

Gazeteci Aysın Komitgan’ın ‘Mekanı Cennet Olsun’ İfadesi Tepki Çekti: Hakkında Soruşturma Başlatıldı!”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!