Daha önce sürekli olarak şirketin büyümesinden dolayı hisselerinde artış görülen ve yatırımcıların da düzenli şekilde yatırım yaptığı firma bu kez de yeni amaç olarak belirlenen hedef fiyatında değişikliğe gidiyor. 22 Temmuz günü pek çok firmanın hedef fiyatları ve temettü tutarlarını yayınlaması gibi gelişmeler meydana gelirken Ford da hedef fiyatını belirlemeye devam ediyor.

 İş Yatırım firması tarafından yapılan açıklamalar neticesinde yeni yatırımcılar ve var olan yatırımcıların alım veya satım yapmasının önünü açacak tahmin raporları açıklanıyor.

Yatırım Yükünde yukarı Yönlü Tahminler Açıklanıyor!

Yatırımcıların düzenli bir şekilde yatırım yaptıkları Ford Otomotiv firmasında yukarı yönlü bir artış çizelgesi meydana geliyor. Ortaya çıkan çizelge doğrultusunda makro varsayımların da güncellendiği söyleniyor. Yurt içi otomotiv pazarı konusunda da yukarı yönlü revizyon meydana geliyor.

2024 yılı birinci çeyrek için de mali sonuçlar tahminlere yansıtıldığında değerleme metodolojisi eşit ağırlık şeklinde belirleniyor. Benzer şirket çarpan analizinde ise sal İNA’ne değiştiriliyor. FROTO için bu noktada belirlenen hedef fiyatın tüm bu değişkenler ortalaması alınarak yukarı yönlü şekilde artış göstereceği belirtiliyor.

2024 Yılı İçin Hedeflenen Fiyat Ne Olacak?

Artışa geçen üretim kapasitesi ile birlikte KKO %81 civarlarına kadar yükseliş gösteriyor. Bu noktada araç modellerinin de yenileniyor olması liderliğin Avrupa’da da satış gösteren Ford şirketinde büyük oranda artış göstermesine neden oluyor. Üstelik İhracat anlaşmalarının Euro cinsinden yapılması da Türk borsasında olumlu değişikliklerin meydana gelmesine olanak sağlıyor. Aracı kurum ile birlikte şirket için belirli tahminler de yürütülüyor. Yapılan tahminlere göre;

·       Aracı Kurum: İş Yatırım

Çin Menşeili Yeni Model Araba Türkiye İçin Hazır! Çin Menşeili Yeni Model Araba Türkiye İçin Hazır!

·       Hedef Fiyat: 1510 TL

·       Son Fiyat: 1061 TL

·       Tavsiye: Al

·       Prim Potansiyeli: %42.31

·       Açıklanma Tarihi: 22 Temmuz 2024

Şeklindeki detaylarla birlikte yerini alıyor. Bu detaylar ışığında eski yatırımcıların ve yeni yatırım yapmak isteyenlerin aydınlatılmasına da büyük oranda imkan sağlanıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR