USD35,33
%-0.11
EURO36,35
%-0.81
GBP43,81
%-1.11
BIST9.961,34
%1.33
GR. ALTIN3.021,19
%1.22
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Fitil Hamuru Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri (2024)

Fitil Hamuru Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri (2024)

Fitil Hamuru Nasıl Yapılır
Fitil Hamuru Nasıl Yapılır
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fitil Hamuru Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri (2024) MasterChef’in geçtiğimiz bölümünde Mehmet Şef’in hazırladığı “fitil hamuru” izleyicilerin dikkatini çekti. Bolu mutfağına özgü olan bu hamurun nasıl hazırlandığını aktardık.

Fitil Hamuru Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri (2024) bu hamur, alışılmış hamur işlerinden oldukça farklı bir yapıya sahip. Tavuk gibi didiklenerek hazırlanan fitil hamuru, incelikle açılıp, ıspanağın saf suyu ile yeşil renge bürünüyor. Bu özellik hem hamurun lezzetini hem de görsel etkisini artırıyor. Fitil hamurunun en önemli püf noktası, bu yeşil rengin pişirme sürecinde korunması ve hamurun taze görünmesini sağlamak. Detaylar yazımızda.

Fitil Hamuru Nasıl Yapılır?

Fitil Hamuru
Fitil Hamuru

MasterChef’te Mehmet Şefin hazırladığı Fitil hamuru sosyal medya büyük ilgi çekti. Şefin Fitil hamuru nasıl yapılır? tarifi kısa sürede birçok yerde paylaşıldı. Yapılacak hamurun tarifi biraz zorlayıcıdır. Bu nedenle tarife birebir uymak ve bazı noktalara dikkat etmek çok önemlidir.

Fitil hamuru hazırlık aşamasında, hamur küçük parçalara bölünüp ince ince didikleniyor. Bu aşama, hamurun kıvamını ve dokusunu mükemmel hale getirmek için oldukça önemli. Hamur hazır olduktan sonra ufak pişirme süreci geçirir. Bu süreçte hamurun rengini korumak çok önemlidir.

Fitil hamur hazırlandıktan sonra sıra tabakta kullanılacak ilk sosa geliyor. Sos için ilik suyu ekleniyor ve karışıma ıspanağın saf suyu dahil ediliyor. Ispanak, kaynamış ilik suyuna hızlıca eklenip ocak kapatılıyor. Böylece ıspanağın canlı yeşil rengi korunmaktadır.

Bu detay, hamurun karakteristik yeşil rengini muhafaza etmek için oldukça önemlidir. Fitil hamuru tarifi ve malzemeleri için kullanılan sos da dikkat çeken unsurdur. Yoğun kıvamlı sos, kelepçe aparatıyla tabakta şık sunum için yerleştiriliyor. Ortasına özenle hazırlanan dikdörtgen et ekleniyor ve etrafı fitil hamuruyla çevriliyor.

Bu özel tarif, dikkat ve özen isteyen süreç olsa da sonunda ortaya çıkan lezzetli ve göz alıcı tabak, tüm çabaya değiyor. Mehmet Şef’in mutfağından çıkan lezzet, izleyicilerin fitil hamurunu daha fazla merak etmelerine sebep oldu. Şefin verdiği küçük ama önemli ipuçlarıyla tarifi evde denemek isteyenler için de oldukça ilham verici bir hale geldi.

Fitil Hamuru Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri (2024)
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir