Ünlü oyuncu Fırat Tanış'ın eski sevgilisi İklim Tamkan, son günlerde yaşanan şok edici bir gelişmeyle gündeme oturdu. İklim Tamkan, ilişkilerinin sona ermesinin ardından Fırat Tanış'ın kendisine ve çevresine yönelik psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip uygulamalarıyla karşılaştığını açıkladı.

İklim Tamkan'dan Cesur Açıklama: "Uzaklaştırma Kararı Aldırmak Zorunda Kaldım"

Eylül ayında ilişkilerini sonlandırdığını belirten Tamkan, Fırat Tanış'ın kendisini, ailesini ve yakın çevresini içine çeken ağır psikolojik şiddetin etkisi altında kaldığını ifade etti. Maruz kaldığı bu durum karşısında uzaklaştırma kararı almak zorunda kaldığını vurgulayan Tamkan, yaşadığı sürecin derin yaralar açtığını ve şiddetin etkisiyle ruh ve beden sağlığının bozulduğunu dile getirdi.

İklim Tamkan, her türlü canlıya sevgi ve saygıyla yaklaşmayı ilke edindiğini ve bu gibi durumlarda toplumsal, ahlaki ve vicdani sorumluluk taşıdığının farkında olduğunu belirtti. İnandığı değerler ve öz saygısı gereği yaşadığı şiddeti hemcinsleriyle ve kamuoyuyla paylaşma kararı aldığını ifade etti.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Duruşunu Kamuoyuna Açıkladı

Yaşadığı şiddetin kadına yönelik şiddetin bir örneği olduğunu vurgulayan Tamkan, bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak gördüğünü ve sessiz kalmayı reddettiğini dile getirdi. Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu ve Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini belirten Tamkan, içinde bulunduğumuz toplumun erkek egemen zihniyetine boyun eğmeyi reddettiğini ifade etti.

Muhammed Zeyit Günay Kimdir? Aycan Yanaç Gece Klübü Olayı! Muhammed Zeyit Günay Kimdir? Aycan Yanaç Gece Klübü Olayı!

İklim Tamkan, yaşadığı korkunç sürecin etkilerini tümüyle onarabilecek bir merci olmadığını düşündüğünü belirterek, yaşadığı tecrübeyi kamuoyuyla paylaşma kararı aldığını vurguladı. Tamkan, Fırat Tanış'ın kendisine ve çevresine yönelik şiddet uygulamalarının devam etmesi durumunda gereken adımları atacağını ve sessiz kalmayacağını belirterek açıklamasını sonlandırdı.