ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlayacağına dair beklentilerin güçlenmesiyle altın ons fiyatı 42 dolar artarak 2 bin 464 doları aştı ve yeni bir rekor kırdı. Bu yükseliş, altını 20 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine taşıdı. Altın fiyatları yükselişine devam ediyor.

Faiz İndirimi Beklentisi ve Altın Fiyatları

Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini açıklaması, yatırımcıların altın gibi güvenli liman varlıklara olan ilgisini artırdı. Powell, Washington Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, bu yılın ikinci çeyreğindeki üç verinin enflasyonun yüzde 2'ye düştüğüne dair "güveni biraz artırdığını" ifade etti.

50.000 TL Kredi Ödemeleri Bugünden Sonra Başlıyor! 50.000 TL Kredi Ödemeleri Bugünden Sonra Başlıyor!

Mayıs Rekorunu Kırdı

ABD'de enflasyonun haziran ayında belirgin bir şekilde zayıflaması ve Powell'ın "güvercin" değerlendirmelerinin ardından altının ons fiyatı bugün 2 bin 464 dolarla rekor tazeledi. Bu seviye, altının 20 Mayıs'tan bu yana gördüğü en yüksek fiyat oldu. Altının ons fiyatı, bir önceki güne göre 42 dolar artış gösterdi. En son Mayıs ayında altının ons fiyatı 2 bin 450,10 dolarla tarihi zirveyi görmüştü.

Yıl Başındaki Durum ve Merkez Bankalarının Talepleri

Bu yılın başlarında, merkez bankalarından gelen yüksek taleple altının ons fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. Ancak daha uzun süre yüksek faiz oranları beklentisi, yatırımcıların değerli metale olan ilgisini bir süreliğine azaltmıştı. Şimdi ise faiz indirimi beklentileri, altına olan ilgiyi yeniden canlandırmış durumda.

Fed'in faiz indirimlerine dair sinyalleri, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Yatırımcıların güvenli liman arayışında altına yönelmesi, altının ons fiyatını 2 bin 464 dolara çıkararak tarihi zirveyi aşmasına neden oldu. Önümüzdeki dönemde Fed'in faiz politikalarına yönelik gelişmeler, altın fiyatları üzerinde belirleyici olmaya devam edecek.

Editör: Şahsüver ÇITIR