USD34,07
EURO38,06
GBP45,38
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.833,69
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Fed’in 50 Baz Puanlık Faiz İndirimi Sonrası Piyasada Yeni Dönüş! Kısa Vadeli Faizlerdeki Hareketlerle Getiri Eğrisi Nasıl Şekillenecek?

Fed’in 50 Baz Puanlık Faiz İndirimi Sonrası Piyasada Yeni Dönüş! Kısa Vadeli Faizlerdeki Hareketlerle Getiri Eğrisi Nasıl Şekillenecek?

Fed'in 50 Baz Puanlık Faiz İndirimi Sonrası Piyasada Yeni Dönüş
Fed'in 50 Baz Puanlık Faiz İndirimi Sonrası Piyasada Yeni Dönüş
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal Rezerv geçtiğimiz günlerde yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimi ile piyasada önemli hareketliliğe neden oldu. İşte detaylar…

İndirimin ardından piyasalardaki en dikkat çekici gelişmelerden biri kısa vadeli faizlerdeki değişimlerin etkisiyle daha dik bir getiri eğrisinin oluşması oldu. Bu durum, yatırımcıların kısa vadeli faiz oranlarına dair beklentilerinin uzun vadeli faiz oranlarına göre daha belirgin şekilde hareket etmesine neden oluyor.

Enflasyon beklentileri de bu süreçte dikkat çeken bir diğer nokta olarak karşımıza çıkıyor. 10 yıllık enflasyon kırılma oranının hafif artış göstermesi piyasaların enflasyon konusunda daha temkinli bir yaklaşım benimsediğini gösteriyor. Faiz indirimi sonrası, genel piyasa faizleri başlangıçta gerileme gösterse de uzun vadeli faizlerin günü küçük bir artışla kapatması dikkat çekiyor.

Powell Fed İndirimi ile İlgili Konuştu

Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz günlerde yapılan 50 baz puanlık faiz indirimi kararının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Powell, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin azaldığını ve iş gücü piyasasında yaşanan aşağı yönlü risklerin arttığını belirtti. Bu durum Fed’in faiz oranlarını indirme kararının mevcut ekonomik durumu göz önünde bulundurarak politika duruşunu uygun şekilde yeniden ayarlamak için alındığını vurguladı

Fed’in bu faiz indirimi kararı, dört yıl aradan sonra ilk kez uygulandı ve piyasalarda geniş yankı uyandırdı. Powell bu adımın ekonomik büyümeyi desteklemeyi ve iş gücü piyasasındaki zorluklarla başa çıkmayı amaçladığını belirtti. Faiz oranlarındaki değişim iş dünyasında ve yatırımcılar arasında önemli etki yaratıyor.

Fed İndirimiyle Neler Değişecek?

Fed’in faiz indirimi, piyasada önemli değişikliklere yol açacak gibi görünüyor. İlk olarak kredi maliyetleri genel olarak düşecek. Hem tüketiciler hem de işletmeler için borçlanma maliyetlerini azaltacak. Bu değişim özellikle büyük yatırımlar yapmayı planlayan şirketler için cazip hale gelebilir. Faizlerin düşmesi, aynı zamanda tüketici kredileri mortgage faizleri ve diğer borçlanma araçlarının maliyetlerini de etkileyecek, böylece bireyler daha düşük faizlerle kredi çekme imkanına kavuşacaklar.

Fed’in 50 Baz Puanlık Faiz İndirimi Sonrası Piyasada Yeni Dönüş! Kısa Vadeli Faizlerdeki Hareketlerle Getiri Eğrisi Nasıl Şekillenecek?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!