İsrailli eski Savunma Bakanı ve İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, Gazze’ye yönelik insani yardım girişlerinin tamamen durdurulması çağrısıyla yeniden gündeme oturdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Liberman, Gazze Şeridi’nde yaşayan insanların açlıkla mücadele ettiği bir dönemde, bölgeye yönelik insani yardım, ekipman ve yakıt girişlerinin sona erdirilmesi gerektiğini savundu. Liberman, bu talebiyle Gazze’ye yönelik mevcut ambargoların daha da sıkılaştırılmasını önerdi.

Avustralya'da Çocuklar İçin Sosyal Medya Dönemi Bitiyor: Yeni Yasaklar Yolda! Avustralya'da Çocuklar İçin Sosyal Medya Dönemi Bitiyor: Yeni Yasaklar Yolda!

Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardım girişleri, İsrail’in kontrolü altındaki sınır kapılarındaki engellemeler nedeniyle uzun süredir kısıtlı durumda. Bölgeye su, gıda, elektrik ve yakıt gibi temel insani ihtiyaçların girişi neredeyse imkansız hale gelmişken, Liberman’ın bu çağrısı, durumu daha da kritik bir noktaya taşımayı hedefliyor. Liberman, İsrail ordusunun Gazze’de "operasyonel hareket özgürlüğü" kazanması gerektiğini belirterek, insani yardımların engellenmesini İsrail’in güvenliği için gerekli bir adım olarak görüyor.

Editör: Genel Haber