Sosyal medyada 'İlahici Ali' olarak bilinen Ali Özdemir, İstanbul'un Esenler ilçesinde sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Tanınmış fenomen, saldırı sonucunda yaralandı ve saldırganlar olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi. Saldırı anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Sokak Ortasında Vuruldu

Olay, gece saat 03.00 sıralarında Havaalanı Mahallesi’nde meydana geldi. Ali Özdemir, sosyal medya hesaplarından takipçileriyle buluşmak amacıyla Konya'dan İstanbul’a geldiğini duyurmuştu. Geceyi geçirmek için Esenler’de bir eve gitmek üzereyken, tanımadığını söylediği bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Malatya'da 9 Aylık Ceset... Haşim Babür Neden Öldü? Malatya'da 9 Aylık Ceset... Haşim Babür Neden Öldü?

İlahici Ali

Silah seslerini duyan mahalle sakinleri, hemen pencerelerinden dışarı bakarak neler olduğunu anlamaya çalıştılar. Kanlar içinde yerde yatan Ali Özdemir'e ilk müdahaleyi mahalle sakinlerinden Furkan Çoban yaptı. Çoban, olayı şöyle anlattı: "Gece 03.00 sıralarında dört el silah sesi duyduk. Camdan baktığımızda bir kişinin yerde yattığını gördük ve müdahale etmek için aşağıya indik. Kurşunlar bacağına isabet etmişti. Şanslıydı ki sağlıkçı bir kişi vardı. Durumunun nasıl olduğunu bilmiyorum. İnşallah iyidir. İlahici Ali olduğunu söylediler. Zaten siması da tanıdık gelmişti. İnternetten baktığımızda o olduğunu gördük."

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, saldırganın Ali Özdemir ile kısa bir süre konuştuğu, ardından belinden çıkardığı silahla ateş ederek olay yerinden hızla kaçtığı görülüyor.

Saldırının ardından olay yerine intikal eden polis ekipleri, çevrede geniş çaplı bir araştırma başlattı. Saldırganın kaçış güzergahını belirlemek için güvenlik kameraları ve tanık ifadeleri üzerinde yoğunlaştılar. Ayrıca, Ali Özdemir’in saldırıya uğramadan önceki sosyal medya paylaşımları ve iletişimleri de incelenmeye alındı.

Ali Özdemir’e yapılan bu saldırı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Özdemir'in takipçileri ve sevenleri, saldırıyı kınayan ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan mesajlar paylaştılar. 

Ali Özdemir, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun stabil olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Ancak, bacağına isabet eden kurşunların tedavisi için bir süre hastanede kalması gerekecek. Özdemir'in hayranları ve yakınları, hastane önünde bilgi almak için beklerken, doktorlar da tedavi süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Editör: Şahsüver ÇITIR