Daha önce Enerya üzerinden yatırımlarını yapan ve bu hafta itibariyle yapılan yatırımların karşılığını almak isteyen yatırımcıları temettü ödemeleri bekliyor. Daha önce özellikle de halka arz edildiği dönemde sürekli tavan giderek yatırımcıların yüzünü güldüren firma belirli bir süredir şirkete yatırmış olduğu ücreti çekmeden beklemede kalanları ödüllendiriyor.

Yatırımda hak sahibi olan hissedarların bu miktarları hesaplarına içeride yer alan hisse paylarına göre almaları planlanıyor. Bu sayede herhangi bir haksızlık durumu olmadan eşit şekilde bölüştürülmesi hedefleniyor.

Temettü Kararı Enerya Yatırımcılarını Sevindiriyor!

Enerya Enerji Temettü Dağıtıyor!

Daha önce yönetim kurulu tarafından yapılan toplantılarda temettü verme kararı alınmıştı. Daha sonrasında ise 11 Haziran’da bu karar basınla paylaşıldı. Temettü ödemeleri için hak günü ise 25 Temmuz 2024 tarihi işaret edildi. Bu tarihte her türlü banka hesabında bir adet bile Enerya hissesi bulunan kullanıcılar, içeride yer alan hisse miktarına göre hesaplarına belirli oranlarda temettü ödemeleri alıyorlar.

Eylül Ayında Faizsiz Kredi Fırsatı! 50 Bin TL Kredi Veriliyor! Eylül Ayında Faizsiz Kredi Fırsatı! 50 Bin TL Kredi Veriliyor!

Temettü Tutarı ve Ödemeleri Nasıl Olacak?

Pek çok yatırımcının sermayesini genişletmek istediği bu dönemde merak uyandıran soru işaretlerinden bir tanesi de ne kadar yatırım olacağı konusu. Yatırımcıların hisse başına brüt olarak belirlenen tutar 0,3448275 TL şeklinde belirlendi. Bunun yanı sıra net olarak ücret ise 0,3103447 TL temettü tutarı elde edilmesi bekleniyor. Temettü hakkı elde edebilmek için ise son tarih 24 Temmuz günü şeklinde söyleniyor.

Hesaplara aktarılan ücretler ise 29 Temmuz tarihi itibariyle kullanıma hazır hale geleceği belirtiliyor. Bu tarihten sonra hesap üzerinden alım satım kısmında temettü tutarı bozdurulabilir ve vadesiz hesaba aktarıldıktan sonra sınırsız olarak kullanılabilir. Seans kapanış tarihinden sonra alınmış olan hisseler için ise herhangi bir temettü hakkı talep edilemeyecek. Bu sayede temettü üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyenlerin bir hayli önüne geçilmiş olması bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR