Türkiye'nin tanınmış doktorlarından Ender Saraç, 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. 2017 ve 2021 yılları arasında Beşiktaş’ta gerçekleştiği öne sürülen olaylar nedeniyle Saraç, 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme heyeti Saraç’ın suçsuz olduğuna hükmetti.

Duruşma ve Savunmalar

Duruşmada, sanık Ender Saraç ve avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu. Savunma yapan Saraç’ın avukatı Altın Mimir, yargılamanın en büyük mağdurlarının müvekkili ve çocuğu olduğunu belirterek, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Mimir, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve adaletin yerini bulması gerektiğini vurguladı.

Son sözü sorulan Ender Saraç ise "Bu suçu asla işlemedim. Bir komploya kurban gittim, mahkemenizden beraat talep ederim" diyerek masumiyetini bir kez daha dile getirdi. Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirmelerin ardından, Saraç’ın üzerine atılı suçu işlemediğinin sabit olduğu gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Ariana Grande Öldü mü? Neden Öldü? 2024 Ariana Grande Öldü mü? Neden Öldü? 2024

Olayın Arka Planı ve İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayların başlangıcı 5 Aralık 2023 tarihine dayanıyor. Mağdur çocuk M.S, okulda öğretmenlerine babası Ender Saraç’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söylemiş ve bu durum okul idaresi tarafından polise bildirilmişti. Bu ifade üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, çocuğun ilk ifadesinde babasını suçladığı, ancak sonraki beyanlarında annesi ve kendisine kötü davrandığı için babası hakkında bu suçlamayı yaptığı ve cinsel istismarın gerçekleşmediğini söylediği belirtilmişti.

Anne Benan Saraç da ifadesinde, eşinin kendisine ve çocuklarına psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığını, ancak oğluna karşı herhangi bir cinsel davranışına şahit olmadığını aktarmıştı. İddianamede, mağdur çocuğun ilk ifadesinin samimi ve gerçeği yansıttığı belirtilmiş ve Ender Saraç’ın 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.