İlk olarak diyetin ne olduğunu açıklamak gerekirse kişinin yaşamı boyunca tükettiği genel beslenme düzeyine denir. Kilo ve boy endeksine bağlı olarak kilonun fazlalığını ya da azlığını belirlemek mümkündür. Yazın gelmesi ile birlikleri daha çok kadınlar kilo vermek ve fazlalıklarından kurtulmak isterler. Bunun için de kendi bünyelerine uygun olarak diyet arayışına başlanır. En çok tercih edilen diyetlere bakılarak kendilerine uygun olanları uygulamaya çalışırlar. Gerek tüketilen besinler gerek yasaklı besinlerle birbirinden farklı pek çok diyet bulunmaktadır. İşte bu diyetlerin en çok tercih edilenleri:

Yüksek Protein ve Düşük Karbonhidratlı Diyet

Su Diyeti 1

Obeziteye yatkın insanların en çok tercih ettiği diyetlerden birisi düşük karbonhidratlı ve yüksek proteinli diyettir. Son zamanların en çok yağ yakan ve bu sebeple en çok tercih edilen diyetlerden biridir. Aynı zamanda böbrek ve karaciğer hastalıkları bulunan kişiler için en ideal diyet düşük karbonhidratlı diyettir. Bu diyetin bazı sıkıntıları da bulunmaktadır. Bunlardan birisi kan şekerini düşürmesidir. Düşük karbonhidrat, yüksek protein diyeti ile çok büyük kilolar vermek mümkündür. En çok tercih edilen diyetler arasında ilk sırada yerini almıştır.

Hollywood Diyeti

isveç diyeti

En çok tercih edilen diyetler arasında yerini alan Hollywood diyetinde 1 ara öğün 3 temel öğün şeklinde uygulanır. Bu diyette akşam saat 7'den sonra hiçbir şekilde hiçbir şey yenilmeyip sadece su, çay ve kahve gibi sıvı tüketimi yapılmalıdır. Hollywood diyetinde şeker ve şekerli yiyecekleri tamamen bırakmak gerekiyor. Bu diyetin en temel özelliklerinden biri ise tüketilen besin ne olursa olsun sadece bir tabak tüketmek gerekir. Pirinç, patates, işlenmiş şeker, dondurma, alkol, bal, havuç ve ananas gibi karbonhidrat oranı yüksek ve şeker miktarı yüksek gıdaları tüketmek kesinlikle yasaktır.

İsveç Diyeti

dukan diyeti (2)

Diş Apsesi Nedir? Belirtileri ve Tedavisi Diş Apsesi Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

En çok tercih edilen diyetler arasında yer alan İsveç diyetinde çok yoğun bir şekilde protein tüketimi gerekir. Ani kilo kaybına sebep olan yüksek protein tüketimi metabolizmayı da çok hızlandıran bir diyettir. İsveç diyeti en az bir hafta en fazla ise iki hafta şeklinde kısa sürelidir. Bu diyetin püf noktasından biri ise çay tüketimini tamamen bırakmaktır. Aynı zamanda bu diyeti yaparken kafein tüketimini de sınırlandırmak gerekir. Bir hafta düzenli olarak yapıldığı zaman etkisini görmek mümkün olacaktır. Protein bakımından yüksek besinler tüketildiği için sağlık açısından da son derece önemli diyet türlerinden biridir.

Aralıklı Oruç Diyeti

Aralıklı Oruç Ölüm 1

Aralıklı oruç diyeti son zamanlarda en çok tercih edilen diyet türlerinden biri olmayı başarmıştır. Diğer diyetlere göre daha zorlayıcı olmasına rağmen etkin bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Aralıklı oruç diyeti belirli bir süre aç kalmayı hedef alan diyetlerden biridir. Kişinin metabolizmasına bağlı olarak 12 saat ile 18 saat arasında açlık süreleri belirlenir. Bu süre içerisinde hiçbir şeyi yememeniz gerekir. Aralıklı oruç diyeti ile yemek yemediğini sıralar yağ yakımı söz konusu olur. Bir hafta içerisinde 3 kiloya yakın verme ihtimaliniz vardır. Aç kalma saatleri dışında istediğiniz kadar yemek yeme imkânı sunmaktadır. Bir süre sonra midenizin küçülmesine sebep olduğu için otomatik olarak kilo vermeniz mümkün olacaktır. İlk zamanlar zorlayıcı olsa da sonradan bünye tamamen alışır.