Sabancı Holding 2025 Hedef Fiyatı, 6 Kurumdan Kritik Tahminler ve Bilanço Değerlendirmesi Sabancı Holding 2025 Hedef Fiyatı, 6 Kurumdan Kritik Tahminler ve Bilanço Değerlendirmesi

Türkiye, küresel bir trende paralel olarak elektrikli araçlara yöneliyor. Binek araçlarıyla sınırlı kalmayan bu dönüşüm, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve tır gibi ticari araçlar da kapsıyor. Elektrikli otomobil sektöründeki genişleme, devam eden ÖTV matrahı ile daha da ivme kazanmaya başladı.

ÖTV Matrah Sınırındaki Değişiklikler ve Beklenen Fiyat Düşüşleri

Geçtiğimiz yıllarda kaydedilen ÖTV matrisi, döviz kurlarındaki dövizler ve enflasyon nedeniyle revize edilmişti. Yeni güncelleme ile birlikte, 160 kW'ı geçmen ve 1 milyon 450 bin TL'yi aşmayan elektrikli aletler için ÖTV matrahı yüzde 10, aşanlar içinse yüzde 40 olarak belirlendi. Bu durum, özellikle düşük matrah dilimine giren modellerde önemli fiyat düşüşlerine işaret ediyor.

Elektrikli Araçlar İçin Özel Matrah Seviyeleri

Elektrikli otomobiller için taşınan özel matematik seviyeleri, sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu seviyeler, aracın motor gücü ve fiyatı göz önüne alınarak belirleniyor. Kasım 2023'te elektrikli araç alımında vergi avantajından yararlanabilecek kapasiteye sahip, düşük matematik dilimindeki modellerde ciddi fiyattan kurtulabilecek.

Stabil Piyasa ve ÖTV Etkisi

ÖTV matrah kutlamaları, otomobil partilerinin bir izleme izlemesi halinde daha etkili olacak. Bu güncelleme ile 160 kW'ı geçen araçlarda fiyat performansına rağmen, vergi oranlarındaki artış nedeniyle yüksek motor gücüne sahip araçlar daha fazla ÖTV ödemeleri için pahalı olabilir.elektrikli-otomobil-otv-matrah-guncellemesi-1

Elektrikli otomobil sektörü, ekonomideki vergi politikalarındaki bu faaliyetle daha da çekici hale geliyor. Yenilikçi matris bölgeleri, hem çevreye hem de çevreye uygun araçlar tercih etme özgürlüğü tanır hem de ekonomik anlamda özellikler sunar.

Editör: Haber Merkezi