Ürettiği telefonlar tabletler ve onlarca sayısız teknolojik ürünle tanınan Xiaomi bu kez de elektrikli arabasıyla piyasaya çıkıyor. Uzun süredir üzerinde çalıştığı ve tanıtıldığı ilk günden beri milyonlarca kişi tarafından anlık olarak takip edilen yeni araba modelinin ne gibi özelliklere sahip olacağı çok merak ediliyor.

Çin menşeili haber kanallarına göre SUV modelinde olmasını beklediğimiz bu yeni araç tipi dünyada olmayan dijital özellikleriyle geliyor. Ekim ayı işaret edilen aracın çıkış tarihi için daha geç veya daha erken duyurulması gibi sürprizler de yaşanabilir. Xiaomi 15 serisi adı altında duyurulan bu yeni model hakkında elde ettiğimiz diğer bilgiler için okumaya devam edebilirsiniz.

Xiaomi Elektrikli Araba Satın Alınır mı?

Xiaomi Ekim Ayına Damga Vuracak!

2025 Model BYD Song Plus, 605 km Menzil ile Tanıtıldı! 2025 Model BYD Song Plus, 605 km Menzil ile Tanıtıldı!

Xiaomi modelinin daha önce üretmiş olduğu cep telefonları ve teknik detayları ile bizleri büyüleyen bilgisayar modellerinden yola çıkacak olursak bir araç üretiyor olmaları elbette hepimiz şaşırtıyor. İlk bakışta araba piyasasında herhangi bir tecrübesi olmamasından dolayı doğal olarak aklımıza ufak çaplı soru işaretleri geliyor olabilir. Bu soru işaretlerini ise büyük dev araba şirketleri ile yaptığı anlaşmalarla birlikte bizlere kanıtlıyor.

Şirketin aynı zamanda teknolojik anlamda ileri gelen dijital yöntemleri ile elektrikli araba modellerinde oldukça iddialı konumda olduğunu söyleyebiliriz. Bu araba modelinde de uzun süredir üstünde çalıştıklarını göz önünde tutacak olursak aslında SUV modelindeki çıkacak olan bu arabanın alınabileceğini söyleyebiliriz.

Elektrikli SUV Model Arabanın Teknik Detayları Neler?

Yapılacak olan yeni lansman ile birlikte bizleri karşılamasını beklediğimiz bu yeni model araba ile birlikte artık elektronik araba modellerinin de seyri değişiyor. Bu yeni modelle birlikte Ferrari modellerine benzer bir tasarım bizleri bekliyor. Bunun yanında ailelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak çıkan modelin uzatılan menzilli modeli için 20.950 dolar fiyat ile bizleri karşılamasını bekliyoruz. Bununla beraber çıkış tarihi için ise 2025 veya 2026 yılları işaret edilyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR