El Ele Tutuşup Şehirde Gezdiler! TUSAŞ’a Saldırı Öncesi Şok Görüntüler

TUSAŞ’a Saldırı Öncesi Şok Görüntüler

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesisine düzenlenen terör saldırısının öncesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin, dikkat çekmemek amacıyla el ele tutuşarak şehir merkezinde dolaştıkları anlar, güvenlik kameralarına yansıdı. Bu anlar, teröristlerin saldırı öncesi nasıl planlı bir şekilde hareket ettiklerini gözler önüne serdi.

Saldırıda 5 şehit verilirken, 22 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın hemen ardından yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren biri erkek, biri kadın iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bu acımasız saldırı, Türkiye’nin savunma sanayii için büyük önem taşıyan TUSAŞ tesislerine yönelik bir terör eylemi olarak kayıtlara geçti.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde teröristlerin, saldırı hazırlıklarını kamufle etmek amacıyla sıradan bir çift gibi görünmeye çalıştıkları ve bu şekilde ilçe merkezinde dolaştıkları görülüyor. Ancak bu planları, saldırıyı gerçekleştirdikleri noktada güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle sonuçsuz kaldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve güvenlik güçleri, olayın arkasındaki tüm bağlantıları açığa çıkarmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Exit mobile version