Bu sene okula başlayacak öğrencilerini okullara dağıtan veliler diğer taraftan ise çocuklarının eğitim basamaklarını başarılı bir şekilde geçerken sıkıntı çekmemeleri için de ellerinden geleni yapıyor. Ancak bu noktada öğrencilerin ödemesi gereken yol masrafları, kırtasiye masrafları ve okulda yiyip içtiklerinin ise çok yüksek meblağlarda artış göstermesi velilerin boynunu büküyor. Ortalama olarak %70 oranında bir artış görünen tüm sektörlerde aileler ise bu durumdan oldukça şikayetçi duruyor. Yapılan zamlar oranında kendi kazandıkları maaşa da doğru orantılı bir zam istiyorlar.

2024 KPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Nereden Yapılır? 2024 KPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Nereden Yapılır?

Velilerde Bu Ani Artışa Protesto

Okul masrafları için belirlenen güncel fiyatlar noktasında veliler de bu konudan oldukça mustarip görünüyor. Özellikle birden fazla çocuğunu öğrencilik noktasında eğitime gönderen ailelerde SED yardımlarının da yetersiz kalması nedeniyle okutmakta zorlanıyor. Okula gitmek isteyen öğrencilerin yol masrafları da bir hayli artıyor.

Bunun yanı sıra yiyecek içecek ve okulda kullanılacak olan kırtasiye masrafları da hesaba katıldığında ortaya çok büyük bir miktarda harcanması muhtemel görünen ücretler çıktığını da söyleyebiliriz. Bu noktada İzmir Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan bir grup veli de bu durumları gündeme taşımak ve devlette bu konuya ilişkin olarak el atmasını istedikleri için bir araya geldiler. Gelişmeler için ise devlete yardım çağrısında bulunuyorlar.

Devlet Tarafından Düzenleme Gelebilir!

Velilerin bu an fiyat artışlarına karşı aldıkları önlemler ve protestolar yetmeyince eğitim noktasında da bir duraklama dönemi yaklaşıyor gibi duruyor. Bu durumun önüne geçmek için ise devlete bağlı organlardan Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca çok yakında bir düzenleme olmasını bekliyoruz.

Velilerin hiçbir noktada geride kalmaması ve eşit şartlar altında tüm çocukların okullarda eğitimlerini görebilmeleri için artık SED yardımları ve çeşitli öğrenci yardımları gibi hizmetlerin artırılması bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR