Nokia 3210, bir dönem hemen hepimizin elinden geçmiş, bugün ise nostalji diye hatıralarımızda yerini koruyan bir telefon modeli!.. 25 yıl kadar önce piyasaya sürülen Nokia 3210, bugün HMD Global tarafından gerçekleştirilen girişimle yeni versiyonuna kavuştu. Telefonun bugünkü model ismi, eski ismini de koruyarak şöyle adlandırıldı: Nokia 3210 (2024).

25 yıl önceki hâlinden ilham alarak yeni versiyonunu üreten HMD Global, bir yandan Nokia 3210’un nostaljik havasından çıkmayan bir yandan ise yeni birtakım özellikleri barındırabilecek bir tasarımı temel aldı. 25 yıl önce telefon piyasasına sürülen Nokia 3210, artık yeni haliyle müşteriyle buluşmaya hazır!

Nokia 3210 (2024) Versiyonunun Özellikleri İse İlk Merak Edilenler Arasında…

Efsane Telefon Nokıa 3210

Bir zamanlar yakalamış olduğu popüleritesi ile efsaneleşen telefon modeli Nokia 3210, 2024 yılında yeni özellikleri de bünyesine katarak HMD Global temsilciliğinde piyasaya sürüldü. Haberi duyan milyonlarca Nokia kullanıcısı için telefonun hem tasarımsal hem de mekanik açıdan hangi özelliklere sahip olduğu konusu ise ilk merak edilenler arasında yer alıyor.

İşte Nokia 3210 – 2024 modelinin teknik özellikleri:

  • LED flaş özellikli 2 MP ana kamera,
  • QVGA Çözünürlüklü 2.4 inç TFT LCD ekran,
  • 64 MB RAM & 128 MB depolama alanı,
  • Unisoc T107 işlemci altyapısı,
  • Bluetooth 5.0 & 4G bağlantı destekli,
  • FM Radyo, Yılan Oyunu ve MP3 çalar vb. donanımlar.

Yeni Nokıa 3210; Hem Eskiyi Yaşatıyor Hem Yeniyi Barındırıyor!

Nokia 3210 Yeni Tasarımı 22

ÖSYM Gis Hata Veriyor! Çözümü 2024 ÖSYM Gis Hata Veriyor! Çözümü 2024

HMD’nin piyasaya sürdüğü bu yeni Nokia cihazına kullanıcı gözüyle baktığınızda aslında eski ve nostaljik havasından kopmayan bir model olduğunu görüyorsunuz. Gerek görünümü gerekse eğlenceli ama bugün için çok sınırlı denilebilecek özellikleri bakımından aslında eski halini capcanlı şekilde yaşatıyor. Buna karşın bu kadar eski bir modele, efsanevi tasarım ve kullanımından uzaklaşmadan yeni bazı özelliklerin eklenebilmiş olması, oldukça kayda değer bir başarıyı vurgulamaktadır.

Telefona baktığımızda dikkat çeken özellikler arasında 63 MB Ram ile 128 MB depolama alanı sunuyor olması ve buna ek, MicroSD kart kullanımı ile ek depolama alanının 32 GB’a kadar yükseltilmiş olması gibi yönleri sıralanabilir. Ayrıca bir zamanların ve bazılarımız için belki hâlâ vazgeçilmez oyunu olan Yılan, telefonun yeni modelinde yenilenmiş sürümüyle karşınıza çıkıyor.

Yeni Nokia 3210 (2024) sürümünde 1450 mAh çıkarılabilir batarya bulunmaktadır. Telefonun şarj edilme işlemi, USB-C portu üzerinden gerçekleşmekte; buna karşın iyi bir oranlama olarak totalde 9 saatlik bir konuşma süresi sunmaktadır.

HMD Global’in İddiası: “Yeni Nokia 3210 Sayesinde Toplumsal Faydaya Katkı Sağlanacak!”

Nokia 3210 Yeni Tasarımı

Günümüz teknolojisi, her geçen gün yeni parametreleri bünyesine katarak yol alırken bu gelişim hızının ivmesi, bazen pozitif bazen ise negatif çarkları harekete geçiriyor! Bugün genç kesimin esiri altında kaldığı akıllı telefonlar ve bu cihazların bağımlılık çemberindeki dünyaları, gitgide daha küçük yaşlardaki bireylere kadar etki alanını genişletmiş durumda… Hal böyle olunca akıllı telefon bağımlılığı diye yeni nesil bir psikososyal problem ortaya çıktı ve bu hastalık, geçtiğimiz yıllarda gençler ile sınırlı iken bugün çocuk, hatta bebeklik çağındaki küçük bireylerimize kadar sirayet etti.

HMD ise varlığı herkesçe malumu olan bu sorunu, geliştirdiği bu eski ama yeni telefon modeliyle kökünden olmasa da dallarını budamayla başlayarak ortadan kaldırabileceğine dikkat çekti. Bu noktada HMD'nin tasarı ve iddiasına göre akıllı telefonlara olan bağımlılığın yadsınamaz dereceye vardığı şu günlerde Nokia 3210 (2024) dahil olmak üzere bu cihazlar ile dijital detoks anlamında bir çözüme ulaşılabileceği savunuluyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR