Durmuş Yılmaz Neden İstifa Etti?

durmus-yilmaz-iyi-partiden-istifa-etti.webp

Bu ani istifa, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi ve Yılmaz’ın neden istifa ettiği sorularını beraberinde getirdi.

Durmuş Yılmaz’ın Kişisel Bilgileri

Durmuş Yılmaz, Uşak’ın Eşme ilçesinin Karacaömerli köyünde doğdu. Eğitim hayatına Uşak’ta başlayan Yılmaz, Ankara Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinde lise eğitimini tamamladı. Ardından Muğla’nın Ula ilçesinde harita ve kadastro teknisyeni olarak çalıştığı dönemde normal lise diploması aldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk öğrenimi gördü. 1970 yılında İngiltere’ye Ticaret Bakanlığı adına iktisat öğrenimi için gönderildi.

Durmuş Yılmaz’ın Kariyeri

Yılmaz, eğitimini İngiltere’de tamamlayarak ekonomi alanında lisans ve lisans üstü eğitim aldı. 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Kambiyo Genel Müdürlüğü görevine başladı. Kariyeri boyunca döviz kurları, döviz rezerv yönetimi, ödemeler dengesi ve döviz risk yönetimi gibi ekonomik konularda çalıştı.

Merkez Bankası Başkanlığı

Durmuş Yılmaz, 2006 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atandı ve bu görevi 2011 yılına kadar sürdürdü. Bu dönemde Euromoney dergisi tarafından “Yılın Merkez Bankası Başkanı” seçildi. Görev süresinin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Baş Danışmanlığı görevine atandı.

Milletvekilliği Dönemi

2015 Türkiye genel seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı olarak seçilen Yılmaz, 2018 Türkiye genel seçimlerinde ise İYİ Parti’den Ankara milletvekili olarak seçildi. Meclis içerisinde geçici başkanlık görevini de üstlendi.

İstifasının Nedeni

Durmuş Yılmaz’ın İYİ Parti’den istifasının nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Yılmaz, istifasını sosyal medya üzerinden duyurdu ve parti listesinde yer almadığı son genel seçim sonrasında bu kararı aldı. İstifanın gerekçesi ve sonuçları hala belirsizliğini korumaktadır.

Exit mobile version