Dünyadaki Eşsiz Yeni Yıl Gelenekleri

dunyadaki-essiz-yeni-yil-gelenekleri.jpg

Nerede yaşıyor olursanız olun, Yılbaşı Gecesi endişelerinizi geride bırakma, yeni bir başlangıç ​​yapma ve belki de en önemlisi sevdikleriyle bir arada olup eşsiz deneyimler yaşama şansı verir. Asayiş Haber ekibi olarak biz de biraz ilginç bir konuya mercek tutmak istedik ve dünyadaki eşsiz yılbaşı geleneklerine yakından göz attık.

Çin’de Yeni Yıl: On Beş Günlük Bir Festival

Ay takvimine göre Çin Yeni Yılı her zaman 21 Ocak ile 20 Şubat arasına denk gelir. Bu geleneksel Çin tatili, toplam 15 gün süren dünyadaki en uzun Yeni Yıl kutlamasıdır. Tahmin edebileceğiniz gibi, iki hafta pek çok farklı kutlama ve geleneğe zemin hazırlıyor. Çin Yeni Yılı takvimindeki her günün, belirli törenler ve geleneksel yiyeceklerle ilişkilendirilen özel bir anlamı vardır. Çin ayrıca 31 Aralık’ta Yeni Yıl Arifesini şenlikli havai fişek gösterileriyle kutluyor; bu gösteriler göz kamaştırıyor ancak daha uzun ay takvimine göre yeni yıl kutlamalarıyla karşılaştırıldığında sembolik olarak daha az önemli görülüyor.

Kolombiya’da Yeni Yıl: Üzüm Yemek Ve Kukla Yakmak

Kolombiya Gregoryen takvimini takip ediyor, yani Yeni Yıl Arifesi 31 Aralık’ta gerçekleşiyor. Her zamanki havai fişek gösterilerinin yanı sıra, bu Güney Amerika ülkesinin kendine ait birkaç geleneği var. İspanya’da olduğu gibi , yerel halk gece yarısına kadar sayıldığında on iki üzüm yiyor ve her bir üzüm, gerçekleşmesini umdukları bir dileği temsil ediyor. Bazı insanlar bunu aşırı hıza taşıyor ve gece yarısı saatin her vuruşunda bir üzüm yemeye çalışıyor. . Diğerleri üzümleri sıvı halde içerek kuralların açıklarından faydalanmaya çalışıyor. Bu durum geleneklere aykırı olsa da oldukça eğlenceli anlar yaşatıyor. Üzüm yemenin yanı sıra geçen yılın geride bırakmak istediğiniz yönlerini temsil eden kuklaların yakılması ve gelecek yıl daha zengin bir yaşam için cebinize mercimek koymanın da aralarında bulunduğu birkaç eşsiz gelenek Kolombiya’da yaşatılıyor.

Danimarka’da Yeni Yıl: Tabakları Parçalamak

Danimarka, duyarlı insanları, yüksek yaşam standartları, Tivoli Bahçeleri ve 31 Aralık civarındaki acımasız tabak kırma gösterileriyle tanınıyor. Danimarka geleneklerinde arkadaşlarınızın ve komşularınızın kapılarının önünde tabakların kırılması geleneği vardır. Peki neden? Onlara önemsediğini göstermek için. Sonuçta, evinizin önündeki kırık tabak yığını ne kadar büyük olursa önümüzdeki yıl için size iyi şanslar dileyen arkadaşlarınız da o kadar fazla olur.

Hollanda’da Yeni Yıl: Suya Dalmak

Hollandalılar da 31 Aralık’ta havai fişekler ve şenliklerle kutlamayı sevse de, 1 Ocak’ta işler gerçekten daha da güzelleşiyor. Yeni Yıl Dalışı, binlerce insanın iç çamaşırlarına kadar soyunup ülkenin buz gibi sularına daldığı Hollanda’da eşsiz bir gelenektir. Bu geleneğin, bu Kuzey Avrupa ülkesinde oldukça sert olma eğiliminde olan kışın ortasında olduğunu varsayarsak düşüncesinin bile ürperti verdiği aşikar. En büyük etkinlik ülkenin ana plajı Scheveningen’de gerçekleşiyor ancak Yeni Yıl Dalışının daha küçük versiyonları çeşitli yerlerde de kendini gösteriyor.

Japonya’da Yeni Yıl: Geleneksel Yeni Yıl Yemeği

Geleneksel bir Yeni Yıl yemeği, yaşadığınız yere bağlı olarak birçok biçimde gelir. Japonya’da yeni yılı karşılıyorsanız büyük ihtimalle osechi-ryōri olarak bilinen geleneksel yemeğin tadına bakarsınız. Yılın ilk üç günü yenen her şey güzel bento tarzı kutularda sunuluyor ve ailece birlikte yeniyor. Her ürün lezzetli olmasının yanı sıra belli bir sembolizmi de taşıyor. Tatlı kestaneler zenginlik arzusunu, yosun ruloları ve ringa balığı yumurtaları ise sevinç ve mutluluğu temsil ediyor.

Exit mobile version