Helikopter kazası sonrası İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti hayatını kaybetti. Olay sonrası İran halkı sokaklara dökülerek yas tuttu. Reisi'nin cenaze töreni merak konusu oldu. Helikopter kazasında hayatını kaybedenler için 7 yerde tören düzenlenecek.

Dünya, İran'dan Gelen Haberle Sarsılmıştı, Reisi'nin Cenaze Tören Bilgileri Netleşti

Helikopter kazası sonrası İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti hayatını kaybetti. Olay sonrası İran halkı sokaklara dökülerek yas tuttu.

Reisi'nin Cenaze Tören Bilgileri Netleşti

Kaza olayının duyulmasıyla İran halkı sokağa dökülerek dualar etmeye başlamıştı. Ancak Türkiye'nin arama kurtarma çalışmalarına katıldığı kazada enkaza ulaşıldığında İran halkı için acı haberle karşılaşıldı.

Türk İHA'sının enkaz koordinatlarını verdiği olayda Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

İsrail’i Vuran İlk İran Cumhurbaşkanı

Helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan döneminde İran, ABD'ye karşı komşularla ilişkilerini geliştirmeye çalısmıştı.

Helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir ve ne yapmıştı?

Reisi, İsrail’i vuran ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti. İsrail topraklarını füze ve İHA’larla vurmuştu. Bunu Reisi’den önce yapan ilk isim Eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin idi.

Reisi'nin Cenaze Bilgileri

Reisi'nin cenaze töreni merak konusu oldu. Helikopter kazasında hayatını kaybedenler için 7 yerde tören düzenlenecek.

Helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin cenaze bilgileri şöyle;

1- Doğu Azerbaycan eyaletinde cenaze töreni Salı günü sabah 9:30'da Tebriz şehrinde Şehada Meydanı'ndan Mosli'ye kadar.

2- Kum vilayetindeki cenaze töreni Salı günü saat 16:00'da Kum şehrinde Hazreti Mesume (as)'ın kutsal türbesinden Jamkaran kutsal camisine kadar.

3- Değerli hizmet şehitlerinin naaşlarıyla halk veda töreni, Salı günü saat 21:00'de Tahran İmam Humeyni (ra) camisinde.

4- Tahran'da çarşamba günü saat 07.30'da Tahran Üniversitesi'nden Azadi Meydanı'na doğru halkın katılımıyla şehitlerin naaşlarının kılınması ve defin töreni.

5- Üst düzey yabancı heyetlerin katılımıyla şehitleri anma töreni, Çarşamba saat 16:00

Elon Musk Banka Hesapları Neden Donduruldu? Sebebi Nedir Elon Musk Banka Hesapları Neden Donduruldu? Sebebi Nedir

6- Güney Horasan vilayetinde Cumhurbaşkanı Mehboob ile perşembe günü saat 8:00'den Birjand'da cenaze ve veda töreni.

7- Şehit Cumhurbaşkanı Hazreti Ayetullah Raisi'nin naaşı için perşembe günü öğle saatlerinde kutsal Meşhed'de cenaze ve defin töreni.

Türkiye’den de devlet yetkililerinin ve bir çok siyasi liderin cenaze törenlerine katılacağı bilgisi yayınlandı. Bundan sonra İran’da nasıl bir süreç işleyecek, onu da zaman gösterecek.

Editör: Şahsüver ÇITIR