Düğün sezonunun açılmasıyla evlenmenin maliyeti neredeyse iki katına çıkıyor. Düğün masraflarının bir yıl öncesine göre neredeyse iki katına çıktığı bir dönemde Türkiye'de binlerce çift bu yaz evlenecek. Ancak evlenmek, çiftler ve aileleri için pahalı bir girişim; mobilya, ev aletleri, kira ve düğün fiyatları hızla artıyor.

Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor

Kurban bayramından sonra sayısının artması beklenen düğünlerin maliyetleri geçen yıla göre %100'den fazla artış gösterdi. Şu an bir düğünün maliyeti genellikle 90.000 ila 100.000 Türk Lirası civarında. Bu organizasyonu yemekli vermek isteyen çiftlere ise yiyecek ve içecek servisi dahil maliyetler 200 bin liraya kadar fatura çıkıyor.

Maliye Bakanlığı'ndan Lüks Yaşama Sıkı Takip Maliye Bakanlığı'ndan Lüks Yaşama Sıkı Takip

Gelinlik, damatlık ve fotoğrafçı gibi diğer harcamalar da dahil edildiğinde bir düğünün ortalama maliyeti yaklaşık 450.000 TL'yi buluyor.

Çiftlerin beyaz eşyaya en az 100 bin lira, züccaciyeye 45 bin lira, mobilyaya ise 150 bin lira harcaması bekleniyor.

Bütün bunların yanında en büyük harcamalardan birisi de tabiki altın ve takılar. Miktar ve adetten bağımsız olarak bütün diğer harcamaların yanına altın da dahil edildiğinde toplam fatura 1 milyon TL'den fazla oluyor.

Çiftler En Ucuz Olana Yöneliyor

Ülkemizde her şey günden güne ateş pahası olunca evlenecek çiftler de haliyle en ucuz olanları seçmeye başladı. Konuyla ilgili konuşan Düğün.com CEO'su Emek Kırbıyık, düğün masraflarının bir yıl öncesine göre neredeyse iki katına çıktığını ve özellikle orta ve dar gelir grubunda olan çiftlerin artık bu masrafları karşılamakta zorlandığı için bunun da düğün mekanlarını daha uygun fiyatlı teklifler sunmaya yönelttiğini kaydetti.