USD34,29
EURO36,96
GBP44,34
BIST8.714,69
GR. ALTIN2.995,78
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Dolandırıcıyı Dolandırmaya Kalktı Sazan Sarmalı’na Dolandı!

Dolandırıcıyı Dolandırmaya Kalktı Sazan Sarmalı’na Dolandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cihan Şar’ın motosiklet satışı için ilan verildiği sırada, karşılarına çıkan dolandırıcıya karşı gösterilen zekice hareketlerle dikkat çeken ikili dolandırıcının oyununa geldi. Cihan Şar’ın motosiklet ilanına gelen sahtekâr motosikleti uygun fiyatla satın almayı istediğini belirtti, Cihan’ı kandırmaya çalıştı. Dolandırıcı bunun üzerine motosikletin fotoğraflarını ve videolarını gönderirdi sahte alıcının bu bilgilerini kullanarak yeni bir ilan hazırladığını fark etti. Olayı çözen Cihan ve arkadaşı Emir, dolandırıcıya karşı örnek bir plan oluşturmaya karar verdiler.

Dolandırıcının kendilerini kandırdığına inanmış gibi yaparak, buluşma mesafesini tüm tarafları bir araya getirmeyi başardılar. Planları dolandırıcıyı kendi tuzağına düşürdüler notere gitme kararı verildi asıl sürpriz, dolandırıcının parayı kendi hesabına almak istemesi sırasında ortaya çıktı. Gençler, motosikletin vergi borcunun olduğunu ve satılamayacağını iddia ederek, dolandırıcının 6 bin liralık borcunun kapatılacağını söylemesini sağladılar. Dolandırıcı, parayı alabilmek için banka hesap numarası talep edildiğinde gençlerin vicdanı mukayesesine dayanamayarak vazgeçmeleriyle olay tam bir ders verdi.

Dolandırıcıya Ders Verdiler

İki arkadaş, dolandırıcıya durumu anlatarak insanların parayı kolay kazanmadığını ve dürüstlük ilkelerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak hayat dersleri verdiler. Bu olay, dolandırıcılara karşı evde ve zeki bir şekilde hareket ederek onların karşı durmanın varlığını ortaya koyuyor. Emir Yavuz’un yaşadığı dolandırıcılık olayından sonra yaptığı açıklamada, ticaret yaparken daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Yavuz, özellikle kuzen gibi bilinen kişinin adıyla yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı insanların tetikte olması gerektiğini söyledi.

Emir Yavuz ve Arkadaşı Filmlere Konu Olan Bu Olayı Anlattılar

Cihan Şar’ın kendisinin kurduğu tuzak sayesinde dolandırıcının oyununu bozduklarını ifade eden Yavuz, şu konulara dikkat çekti. Banka para transferleri konusunda böyle bir önlem alındı ​​ama yine de bu tarz olaylarla sürekli karşılaşıyoruz. Emir Yavuz, bu şekilde gerçekleşen dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi ve insanların daha güvenli ticaret yapabilmesi için alınması gereken önlemlerin alınmasını ifade etti.

Dolandırıcıyı Dolandırmaya Kalktı Sazan Sarmalı’na Dolandı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!