1. Haberler
  2. Kadın Haberleri
  3. Doğum Sonrası Dönemde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğum Sonrası Dönemde Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebek sahibi olmak hayatımızda yepyeni sayfa açmak demektir. Doğumdan önceki dönem, heyecan ve kaygı dolu olsa da doğumdan sonra birçok yeni duygu ile karşılaşabiliriz.

Bazen büyük bir mutluluk hissediyorsunuz bazen de sadece o anın geçmesini bekleyerek rahatlama arzusunu duyabiliyorsunuz. Yeni hayat tarzına alışmak zaman alabilir. Bebeğimizin ihtiyaçları, bizim ihtiyaçlarımızla çelişebiliyor. Doğum sonrası dönemde kendimize zaman ayırmak oldukça önemlidir.

Lohusalık Dönemi Kaç Gün Sürer?

Doğum Sonrası Dönemde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lohusalık dönemi doğumun hemen ardından başlayan ve genellikle 6 hafta sürüyor. Bu süre zarfında anne ile bebek yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışır. Lohusalık, annenin fiziksel ve duygusal olarak iyileşme sürecidir. Bu dönemde anne vücudunun değişimlerine alışırken bebeğiyle de güçlü bağ kurma fırsatı bulur.

Bu dönem, anne için oldukça yoğun geçiyor. Yenidoğan bebeğin bakımı uyku eksikliği ve hormonal değişimlerle başa çıkmak zaman zaman zorlayıcı olabiliyor. Anne hem fiziksel iyileşme sürecini yönetmek hem de yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor.

Lohusalık Döneminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lohusalık dönemi yeni bir yaşamın başladığı anneyle bebek için oldukça özel süreçtir. Bu dönemde en önemli şeylerden biri dinlenmektir. Birçok anne, bebekle ilgilenirken kendi ihtiyaçlarını ihmal edebiliyor. Bu süreçte dikkat edilmesi gerekenler ise şöyle;

·       Bu süreçte en önemli şeylerden biri dinlenmektir. Bedeninizin yenilenmeye ihtiyacı var; bebek uyuduğunda kendinize zaman ayırmayı unutmayın.

·       Dengeli ve besleyici diyet enerji seviyenizi artırır ayrıca anne sütünün kalitesini yükseltir. Sebze meyveyle tam tahılları beslenmenize dahil edin.

·       Doğum sonrası hafif yürüyüşler ve egzersizler, bedeninizi toparlamaya yardımcı olur. Ancak doktorunuzun önerilerine dikkat edin.

·       Emzirme anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirir. Sağlıklı beslenme ile bol sıvı alımı sütün artmasına yardımcı olur.

·       Sıcak banyo hem kasları rahatlatır hem de enfeksiyon riskini azaltır.

·       Süt ateşi olarak bilinen durumun belirtilerine dikkat edin. Eğer sıcaklık artışı hissederseniz hemen uzmana danışmanızı öneriyoruz.

Doğum Sonrası Dönemde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!