USD34,07
EURO38,06
GBP45,38
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.833,69
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Kadın Haberleri
  3. Doğal Yollarla Gebeliği Artırmak Mümkün!

Doğal Yollarla Gebeliği Artırmak Mümkün!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamile kalmak için en önemli etken yumurtalıkların kaliteli olması ve yeterli yumurtalık sayısına sahip olmak… Yumurta kalitesinin gebe kalmaya yeterli hale gelmesi için en önemli etken ise beslenme koşullarını değiştirerek sağlıklı beslenmeye özen göstermek olarak biliniyor.

Yumurtalık sağlığını ve sayısını artırmak için en önemli şey dengeli ve sağlıklı beslenmek. Yumurta kalitesini artıran bazı yiyecekler var. Özellikle kolin, folik asit, omega-3 yağları ve vitaminler içeren gıdalar yumurtalıklar için faydalıdır. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre sağlıklı beslenerek hamile kalma şansını % 80 oranında artırmak mümkün.

Hamile Kalmayı Kolaylaştıran Besinler ve Etkileri

Hamile kalmaya yardımcı olabilecek besinleri günlük diyetinize dahil etmek sağlıklı bir hamilelik için önemli bir adımdır. Peki hangi besinleri tüketmek gerekir?

Doğal Yollarla Gebeliği Artırmak Mümkün!

·        Yumurta hem protein hem de vitamin açısından oldukça zengindir. Kolin, inositol, A ve E vitaminleri içerir. Günlük olarak bir veya iki yumurta tüketmek yumurta kalitesini artırabilir ve hamile kalma şansını yükseltir.

·        Karaciğer folik asit, B vitaminleri ve demir açısından zengindir. Bu besin maddeleri özellikle yumurta kalitesini artırmada ve hamilelik şansını artırmada etkili olabilir. Haftada iki kez karaciğer tüketmek bu konuda fayda sağlayabilir.

·        Yeşil sebzeler; örneğin ıspanak karalahana ve marul, folik asit ve demir açısından zengindir. Bu besinleri buharda pişirerek ya da haşlayarak tüketmek hamile kalma şansını artırabilir ve vücudu hamileliğe hazırlayabilir.

·        Süt ve süt ürünleri protein ve kalsiyum kaynağıdır. Yoğurt, ayran ve kefir gibi ürünler bağışıklık sistemini destekler ve sindirim sistemine yardımcı olur. Özellikle kilo problemi olmayanlar için bu ürünlerin yağlı çeşitlerini tercih etmek, hamilelik şansını artırabilir.

·        Balık özellikle somon, sardalye ve hamsi, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega 3’ün embriyonun rahime tutunmasına yardımcı olduğu ve yumurta kalitesini artırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Haftada iki kez bu tür balıkları tüketmek faydalı olabilir.

·        Fındık badem ve ceviz gibi kuruyemişler de yüksek omega-3 içerir. Bu besinler hem beslenme düzeninizi destekler hem de hamile kalma şansınızı artırabilir.

Bu besinlerin yanı sıra bazı zararlı alışkanlıklardan da kaçınmak gerekir. Hazır ve paketlenmiş gıdaların toksik etkileri olabileceği için evde hazırlanmış taze yiyecekleri tercih etmek en iyisidir. Yüksek miktarda şeker ve tatlandırıcı içeren ürünlerden uzak durmak hormon dengesini koruyarak hamilelik şansını artırabilir. Sigara ve alkolden uzak durmak fazla kilolardan kaçınmak ve günlük su tüketimini 1.5-2 litre arasında tutmak da sağlıklı bir hamilelik için önemli faktörlerdir.

Doğal Yollarla Gebeliği Artırmak Mümkün!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!