Dilan Polat Engin Polat nasıl tahliye oldu? Sorusu bugün Engin Polat’ın tahliye edilmesiyle birlikte en çok sorulan sorular arasında yerini aldı. Dilan Engin Polat çiftinin tahliye olmasıyla alakalı tüm detayları sizlerle paylaşacağız.  Çift 7 ay önce kara para aklama suçundan tutuklanmıştı. 19 Ağustos günü Dilan Polat tahliye olurken geri kalan aile üyeleri ve Engin Polat yeterli delil olmaması nedeniyle tahliye edildi.

Dilan Polat Engin Polat Nasıl Tahliye Oldu? Artık Mahkeme Görecekler Mi?

Dilan Polat Davasında Mahkemeden Yeni Karar!

Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları Neden Yasaklandı? Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları Neden Yasaklandı?

Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı kara para aklama davasında mahkeme tüm sanıkların tahliye edilmesine karar verdi. Tahliyenin ardından Polat çifti nasıl tahliye oldu soruları milyonlar tarafından sorulmaya başlandı. Suçlamalar doğrultusunda 40 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıklar bugün gerçekleşen duruşmada serbest bırakıldı. Duruşmada tutuklu bulunan Engin Polat, babası Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün’ün de tahliyelerine hükmedildi. Tahliye kararının ardından Dilan Polat Engin Polat çifti artık mahkeme görecek mi? Sorusu merak konusu oldu.

Sosyal medyada geniş bir kitleye hitap eden Dilan Polat daha önce 19 Ağustos tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İstanbul'da daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Polat çifti ve 12 şüpheli Kasım ayında gözaltına alınmıştı.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat 3 ayrı suçtan 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada tahliye edildiler. Peki Dilan ve Engin Polat nasıl tahliye oldu? 14 Haziran'da yapılan tutukluluk incelemesinde Sulh Ceza Hakimliği Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu’nun yanı sıra diğer sanıkların da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz 19 Ağustos’ta Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müvekkilinin tutukluluğuna itiraz ederek Dilan Polat’ın serbest bırakılmasını sağladı. Bugün ise delil yetersizliği gerekçesiyle diğer sanıkların da tahliye edilmesine hükmedildi. Ancak bu tahliyeler davanın sona erdiği anlamına gelmiyor. Artık mahkeme görecekler mi? sorusunun yanıtı evet yargılama süreci devam edilecek şeklinde cevaplanıyor.
 

Editör: Şahsüver ÇITIR