Bilsoft Yazılım Finans Müdürü Uğur Şahin, "Dijital dönüşüm çağındayız ve işletmelerin giderek dijitalleşmesi kaçınılmaz hale geliyor. Bu dönüşümün en önemli bileşeni olan e-Fatura, firmaların finansal adımlarını kolaylaştıran ve verimliliği artıran bir araç olarak öne çıkıyor. e-Fatura, işletmeler için vazgeçilmez bir zorunluluk haline gelirken, süreçleri de önemli ölçüde iyileştirerek kolaylaştırıyor” dedi.

e-Fatura sisteminin zorunluluk çerçevesinin gelecekte daha çok artacağını ve kısa bir zaman içinde bütün işletmelere zorunlu hale gelebileceğini vurgulayan Uğur Şahin, "e-Fatura, işletmeler için bir zorunluluk haline geldi, bu zorunluluk getirilen yasal düzenlemelerle daha da güçleniyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamalarda, e-Fatura kullanımının teşvik edildiği ve kağıt faturaların kademeli olarak ortadan kalkacağı belirtiliyor. İşletmelerin e-Fatura sistemine geçiş yaparak avantajlardan yararlanarak yasal uyum sağlaması gerekecek. Aksi takdirde, cezai yaptırımlarla karşılaşmaları kaçınılmaz olacak" ifadelerinde bulundu.

"E-FATURA, GELENEKSEL KAĞIT FATURALARIN YERİNİ ALACAK"

Vergi mevzuatının değişimi ve devletin dijitalleşme politikalarıyla birlikte, işletmelerin e-Fatura sistemine geçişi hızlanacağını belirten Şahin, artan kullanımın daha fazla entegrasyon ve otomasyon imkanı sunacağını, işletmelerin verimliliklerini artırarak rekabet avantajı sağlayacağının aktardı.

Kamuda Devrim Gibi Tasarruf: Mehmet Şimşek'ten 8 Önlem! Kamuda Devrim Gibi Tasarruf: Mehmet Şimşek'ten 8 Önlem!

Şahin, son olarak ise Bilsoft olarak müşterilerinin dönüşüm sürecine daha rahat adapte olmaları için sürekli çalıştıklarını ve kullanıcılarına ücretsiz e-Fatura kampanyasıyla yanında olduklarını belirterek bu süreçte de her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edeceklerinin altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.