Denizbank Şube Müdürü Hatice Ö.’nün İntihar Girişimi ve Gözaltı Kararı

denizbank-sube-muduru-hatice-onun-intihar-girisimi-ve-gozalti-karari.jpg

İzmir’de, yüksek kar vaadiyle Karşıyaka Spor Kulübü’nün 3 yöneticisi ve 2 iş insanını dolandırdığı iddia edilen Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., büyük bir skandalın ortasında. Yaklaşık 200 milyon TL’lik dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya kalan Hatice Ö.’nün, intihar girişiminde bulunarak pişmanlık duyduğu ortaya çıktı.

Yüksek Kar Vadiyle Büyük Dolandırıcılık

Denizbank Bornova Şubesi’nde görev yapan Hatice Ö., aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olarak biliniyor. İddiaya göre, Hatice Ö., fon ve altın alarak yüksek kar elde edeceği vaadiyle kulübün 3 yöneticisi ve 2 iş insanından yaklaşık 200 milyon TL topladı. Ancak bu paraları fona veya altına yatırmadığı, döviz bürosu sahibi S.Ç.’ye gönderdiği ileri sürüldü. Zaman zaman para topladığı kişilere ihtiyaçları kadar ödeme yapan Hatice Ö., bir süre sonra dolandırıcılık yaptığı anlaşıldı ve mağdurların şikayeti üzerine polis harekete geçti.

Hatice Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarılmasının ardından, evinde çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu tespit edildi. Pişmanlık duyan Hatice Ö., İzmir Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö.’nün başında polis beklerken, tedavisinin ardından gözaltı işlemi başlatılacak.

Polis Soruşturması ve Denizbank’ın İncelemesi

Operasyonu yürüten İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hatice Ö.’nün görev yaptığı Denizbank Bornova Şubesi’ndeki odasında ve ‘Karşıyaka Döviz’ isimli iş yerinde arama gerçekleştirdi. Bulunan belgeler ve dijital evraklara el konularak emniyete götürüldü. Denizbank, olayla ilgili müfettiş görevlendirerek kapsamlı bir inceleme başlattı ve Hatice Ö.’nün bankayla ilişiği kesildi.

Karşıyaka Spor Kulübü’nden Açıklama

Karşıyaka Spor Kulübü, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Hatice Ö.’nün yönetim kurulu üyeliğinin sona erdiğini duyurdu. Açıklamada, “Haberlere konu eski yönetim kurulu üyemiz Hatice Ö.’nün, ilk yönetim kurulu toplantısından sonra yapmış olduğumuz 3 yönetim kurulu toplantısına, herhangi bir mazeret beyan etmeksizin katılmamış olması sebebiyle; tüzüğümüzün 24. maddesinin 5. fıkrası gereği yönetim kurulu üyeliği, son yönetim kurulu toplantısında düşürülmüştür. Bu çerçevede Hatice Ö., halihazırda yönetim kurulu üyemiz değildir.” denildi. Kulüp, yaşananların kendilerine zarar vermemesi adına hukuki süreci titizlikle takip edeceklerini de belirtti.

Hatice Ö.’nün başında polis beklerken, döviz bürosu sahibi S.Ç. de gözaltına alındı. İddiaya göre yüzlerce kişiyi dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö., tedavisinin ardından adli işlemler için savcılığa sevk edilecek. 

Exit mobile version