Ürettiği arabalarda genellikle iç hacminin geniş olmasına ve kalabalık ailelerinin rahatlıkla seyahat edebilmesine olanak sağlayan Dacia şimdilerde ise çöl tarzı iklimlere kolay adapte olabilen hibrit teknolojisine sahip ve jip kategorisinde yer alan aracını tanıtıyor. Lansmanın hemen ardından Türkiye’de de satışa sunulacak olan Jogger Hybrid, özellikle de geniş ailelerin konfor alanında seyahat edebilmesi için doğru seçim olacak gibi duruyor.

Dacia Jogger Hybrid Ne Vadediyor?

Daha önce Türkiye’de sadece  Jogger modeli ile piyasaya sürülen Dacia Jogger bu kez ise hibrit teknolojisiyle buluşuyor. Aracın iç ve dış mekanizmasında çok büyük değişiklikler meydana gelmemiş olsa da genel itibariyle hibrit motora geçilmesi 140 motor seçeneğinin kullanılabilir hale gelmesini sağlıyor. Özellikle de Dacia’nın elektrikli araç sektörüne geçişinde büyük pay sahibi olan bu gelişme ile birlikte, oldukça geniş yankı uyandırıyor.

Dacia Jogger Hybrid Bekleyenleriyle Buluştu

 Yükleme alanından ve aracın iç ve dış görüntüsünden feragat edilmeden tasarlanan modelde batarya entegrasyonu dikkate alınarak tasarlanıyor. Aynı zamanda aracın ECO-G 100 modelinde bulunan LPG deposu ile birlikte daha ekonomik bir sürüş aksiyonuna yer veriliyor.

Araç ile birlikte gelen yeni özelliklerden bazılarıysa;

·       Gösterge panelindeki değişiklikler

·       Elektronik olarak tasarlanan park freni

·       Kör nokta uyarıcı sistem

·       Ön park sensörü

Gibi özelliklerle teknolojik değişikliklere adeta meydan okuyan bir araç modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Ticaret ve MEB'den Fahiş Fiyatlara Darbe: Denetimler Başladı! Ticaret ve MEB'den Fahiş Fiyatlara Darbe: Denetimler Başladı!

Aracın Detaylı Özellikleri Neler?

Dacia Jogger Hybrid, çevre dostu motor sistemi ile dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra 140 beygir gücündeki hibrit özellikli motoru 4,8 litrelik bir yakıt harcama potansiyeline sahip.

Özellikle sürücü yavaşlama veya fren yapma esnasında bataryanın şarj oluyor olması zamandan tasarruf edebilme imkanı sağlıyor. % 40’a kadar daha az yakıt kullanma fırsatı sağlıyor.18 temmuzda Türkiye’de satışa sunulan Dacia Jogger Hybrid 1.499.000 TL’lik fiyat seçeneği sağlıyor. Üstelik 8 yıl ve 160.000 km sınırına kadar olan kullanımda batarya garantisi de sunuluyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR