USD34,24
EURO37,05
GBP44,57
BIST8.654,39
GR. ALTIN3.004,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. CS:GO/CS2’de Ping Nasıl Görülür ve Azaltılır?

CS:GO/CS2’de Ping Nasıl Görülür ve Azaltılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ping veya ağ gecikmesi, özellikle “Counter-Strike: Global Offensive” (CS:GO) ve halefi “Counter-Strike 2” (CS2) gibi hızlı tempolu birinci şahıs nişancı oyunlarında, çevrimiçi oyunlarda önemli bir faktördür. Yüksek ping, oyundaki eylemleriniz ile sunucunun yanıtı arasındaki süreyi geciktirdiği için etkili bir şekilde oynama yeteneğinizi etkileyen gecikmeye neden olabilir. Pinginizi nasıl izleyeceğinizi ve en aza indireceğinizi anlamak, oyun performansınızı önemli ölçüde artırabilir.

CS:GO/CS2’de Ping’inizi Nasıl Görebilirsiniz?

Cs2 Yeni Güncellemesi Vertigo, Kilowatt Kasa, Kiralama Sistemi Getirdi 2024 Mayıs 2

Ping milisaniyelerle ölçülür. E-spor oyuncuları 10 veya daha düşük bir ping ile oynarlar. 50 ms’lik bir değer kabul edilebilir olarak kabul edilir. Pinginiz bu değerden yüksekse, oyun sırasında gecikmelerle ilgili sorunlar kesinlikle kendini hissettirecektir.

1. Oyun İçi Görüntüleme:

CS:GO/CS2: Her iki oyun da pinginizi gerçek zamanlı olarak görmenize olanak tanır. Bunu etkinleştirmek için oyun ayarlarına gidin, “ Oyun Ayarları ” menüsünü bulun ve “ Net_graph ” seçeneğini etkinleştirin. Bu, oyun oynarken ekranınızın alt kısmında ping dahil olmak üzere çeşitli ağ istatistiklerini görüntüler.

Konsolu Kullanın: Pinginizi konsolu açarak (oyun ayarlarından etkinleştirilir) ve ping yazarak da kontrol edebilirsiniz . Bu komut sunucuya mevcut pinginizi gösterecektir.

2. Steam Ayarları:

Bir oyuna girmeden önce, Steam’in sunucu tarayıcısı ping’i de görüntüleyebilir. Bu, katılmadan önce en düşük ping’e sahip bir oyun sunucusu seçmenize olanak tanır ve bu, başlangıçtan itibaren gecikmeyi en aza indirmek için yararlıdır.

Silah Görünümlerinin Ping Üzerindeki Etkisi

Oyun topluluğunda silah görünümlerinin pingi veya oyun performansını etkileyebileceği yaygın bir inanıştır. Ancak CS:GO ve CS2’deki silah görünümleri tamamen sabittir ve ağın performansını veya oyun mekaniklerini hiçbir şekilde etkilemez.

CS:GO/CS2 Pinginizi Nasıl Azaltırsınız?

CS:GO/CS2 oyun performansınızı maksimize etmek için daha az Ping’e sahip olmalısınız. Bunu şu şekillerde yapabilirsiniz:

1. İnternet Bağlantınızı Optimize Edin:

Kablolu Bağlantılar: İnternete bağlanmak için Wi-Fi yerine kablolu bir Ethernet bağlantısı kullanın . Kablolu bağlantılar genellikle daha kararlı ve hızlıdır, gecikmeyi azaltır.

Bant Genişliği Kullanımını Sınırlayın: Ağınızdaki diğer cihazların oyun oturumlarınız sırasında bant genişliğini kullanmadığından emin olun. Video akışı, indirmeler ve diğer yüksek bant genişliğine sahip etkinlikler ping’inizi önemli ölçüde artırabilir.

2. Oyun Ayarlarını Düzenleyin:

Daha Düşük Sunucu Yükü: Size coğrafi olarak daha yakın olan ve daha az aktif oyuncusu olan oyun sunucularını seçin. Bunlar daha düşük ping sunabilir.

Rate Komutu: Konsolda, rate komutunu internet hızınıza uyacak şekilde ayarlamak gecikmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Daha fazla verinin aynı anda işlenmesine olanak tanıyan yüksek hızlı bir bağlantınız varsa hızı artırabilirsiniz.

3. Daha Yakın Sunucuları Seçin:

Ping, verilerin belirli bir bilgisayardan sunucuya gönderildiği ve geri döndürüldüğü zaman periyodudur. Mesafe ne kadar büyükse, o kadar fazla zaman alır ve buna bağlı olarak ping artar. CS 2’de pingi düzeltmek için konumunuza daha yakın olan sunucuları seçmek tercih edilir.

4. Antivirüs Programlarını Devre Dışı Bırakın

Antivirüs programları, özellikle sisteminizi gerçek zamanlı tarayanlar, PC ve ağ kaynaklarını tüketebilir ve bu da oyun oynarken pinginizi sıklıkla artırır. Antivirüs veritabanı güncellemeleri ve proaktif özellikler ağ bant genişliğini azaltır ve bu da ping artışlarına yol açar. Güncellemeleri planlamak ve sistemi gerçek zamanlı tarayan antivirüs yazılımını devre dışı bırakmak da pingi en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

CS:GO/CS2’de Ping Nasıl Görülür ve Azaltılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!