Çiğdem Mater Utku kimdir sorusu elbette gündemi sık sık meşgul eden konular arasında yer alıyor. Pek çok araştırmacı ve olayları yakından takip edenler Çiğdem Mater Utku’nun kim olduğunu ve aynı zamanda da neden cezaevinde olduğunu bir türlü anlamlandıramıyor. Bu noktada yazımızın içinde Çiğdem Mater Utku’nun kim olduğunu ve aynı zamanda da neden cezaevinde olduğunu sizler için detaylı bir şekilde inceledik ve yazımızda belirttik. Bu noktada Çiğdem Mater kimdir gibi bir soru için film yapımcısı ve gazeteci cevabını vererek başlayabiliriz.

Çiğdem Mater Kimdir, Neden Cezaevinde?

Çiğdem Mater Kimdir

Daha önceden Türkiye’de vizyona girmiş olan Ahu Öztürk tarafından yönetilen Toz Bezi filminde yapımcılık rolü ile tanıdığımız Çiğdem Mater kimdir sorusu için çok daha detaylı cevaplar bulabiliriz. Bu noktada Osman Kavala ve Gezi Parkı olayları ise çok daha ilgi çekici konumda yer alıyor.

Gezi Parkı davasında oldukça önemli bir rol sahibi olan Çiğdem Mater neden cezaevinde olduğunun da ipucunu aslında kısmen bizlere vermiş oluyor. O dönem tutuklanan 13 farklı sivil toplum çalışanından sadece bir tanesi olan Çiğdem Mater aynı zamanda da dava kapsamında büyük bir ceza almıştı.

Çiğdem Mater kimdir sorusunun ardından mahkeme tarafından toplamda 18 yıllık bir ağırlaştırılmış cezaya çarptırıldığını söyleyebileceğimiz ünlünün bu cezasını çekmek için güncel olarak içeride yatmaya devam ettiğini görebiliyoruz.

Eğitim öğretim hayatını da tamamen sinemacılık ve yapımcılık üzerine aldığı eğitimlerle taçlandıran Çiğdem Mater cezaevinde olmasının da üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hala daha hakkında açılan soruşturmalarla uğraşmaktadır.

Aşk Adası Rabia Instagram Hesabı Nedir? Aşk Adası Rabia Instagram Hesabı Nedir?

Çiğdem Mater kimdir sorusunu yanıtlarken bundan 2 yıl önce açılan davadan da daha önce 2018 yılında tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyleyebiliyoruz. Bu da neredeyse 4 yıldı cezaevinde olduğunu bizlere net bir şekilde gösteriyor.

Diğer Gezi Parkı olaylarında yargılanan arkadaşları gibi hala daha cezaevinde yargılanma süreci sonuçlanan Çiğdem Mater kimdir sorusunu ve neden cezaevinde olduğuna dair cevabı da vermiş olduk. Af çıkma gibi bir durum olmaması durumunda Mater’in içeride cezasını çekmek üzere kalması muhtemel görünüyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR